symtom på övre kolon problem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-20
Problem av nedre tjocktarmen är ofta omöjliga att ignorera, orsakar förstoppning, kramper och svåra besvär. Problem av den övre tjocktarmen, särskilt cancer, är svårare att upptäcka, dock. I så fall, med den tid symptom på övre kolon problem börjar dyka upp, kan sjukdomen redan spridit sig till resten av tjocktarmen och andra organ. Regelbundna hälsokontroller och en hälsosam livsstil kan förhindra översta kolon problem från utvecklingsländer till den punkt märkbara symptom, vilket kan betyda att det är för sent för behandling.

Betydelse

Colon cancer är en av de vanligaste diagnosen cancer hos både män och kvinnor, tredje bakom bröstcancer hos kvinnor, prostatacancer hos män och lungcancer i båda, enligt till US Centers for Disease Control and Prevention. Cancer som börjar i övre tjocktarmen är särskilt dödlig eftersom det är svårare att upptäcka. Polyper i övre kolon kan ta så länge som 20 år att utvecklas till cancer, så fånga dem tidigt genom screening-endoskopi, avföring tester och lavemang barium-ger en hög sannolikhet för effektiv behandling

Identifiering

. tumörer blöda, så blod i avföringen kan genom ett symtom på övre tjocktarmscancer. Blodet kommer inte att vara synlig för blotta ögat, men eftersom det kommer att ha torkat av den tid det passerar genom resten av tjocktarmen. Andra symtom som slöhet, oförklarlig viktminskning, illamående och kräkningar, är mer generella och kan tillämpas på en mängd olika sjukdomar. När cancern är mer avancerad kan jaundicing inträffa, vilket tyder på att cancern har spridit sig utanför den övre tjocktarmen till levern.

Missuppfattningar

Några av symptom i samband med koloncancer och andra problem kolon är osannolikt att visas när Problemet är förknippad med den övre kolon. När de passerar genom den övre tjocktarmen, är fekal avfall mestadels flytande, inte stelnar tills den når den nedre tjocktarmen. Därför är det flytande avfallet kan kringgå tumörer som skulle blockera det när i sin fasta form i nedre tjocktarmen, så många av de symtom som förknippas med tjocktarmscancer-förstoppning eller tunn avföring-kommer inte att visas när cancer utvecklas i övre kolon.

Intussusception

Cancer är inte det enda problemet som kan utvecklas i de övre tjocktarmen. När tunntarmen kollapsar i den övre tjocktarmen, är den känd som en invagination. Symtom på en intussusception inkluderar illamående, kräkningar och måttlig till svår buksmärta. De kräks kan ha en grön färg, vilket tyder på gallan. Som villkor förskott, symtom är trötthet, rektal blödning och blod och slem som finns i avföringen. En klump i magen också kan vara påtaglig. Ett ultraljud bekräftar närvaron av en intussusception, och det ofta kan behandlas med en barium lavemang.

Förebyggande

En kost rik på fiber, särskilt fiber från grönsaker, och låg fetthalt är det mest effektiva sättet att förebygga översta kolon problem från utvecklingsländer. En kalciumrik kost minskar också risken för övre tjocktarmscancer. Rökning, som med de flesta cancer, ökar risken för tjocktarmscancer.

Previous:nothing Next:vad som orsakar män att gå skallig?

Relaterade artiklar


 • om bakterier som kan orsaka onormala cellprov
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • Hur man naturligtvis bota hög FSH
 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • modern använt metadon och effekterna på det nyfödda barnet
 • vad som orsakar valkar
 • hur man gör ett örtbad väska för baby
 • hur man startar en dag på ett hälsosamt sätt
 • hur man kan öka sperma produktionen
 • hur du håller ditt barn säkert i sommar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com