typer av glucometer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-25
Det finns flera populära typer av glucometer finns på marknaden idag. De används av olika skäl, och ibland pris spelar en viktig faktor, liksom storlek och egenskaper. Det finns flera stilar och, beroende på behovet, kan du hitta en glukometer som kan passa din livsstil och inte betala för mycket för privilegiet

Du behöver:. .
Luftfuktare
Näsdroppar.

Historia

Den första glucometer var mycket primitiva apparater som var kostsamma och involverade många steg för att testa blodsockret. På 1970-talet blev dessa anordningar tillgängliga för allmänheten på en mycket hög kostnad, men eftersom tekniken avancerad, blev meter mindre och mindre och resultat med mindre prover och mindre tid. LifeScan var ett bolag som bildats för uttrycklig avsikt att sälja de första bärbara glukometer kallas Glucochek, som uppfanns i England på 1970-talet.

Lättanvänd

Vissa glucometer är komplicerade. Under senare år har tillverkarna gjort blodtester enklare övergripande med mindre mängd blod behövs för att testa. Mätare såsom Freestyle Freedom Lite av Bayer behöver så lite som 0,3 mikro liter blod för ett exakt test. Alternativa siteprovning finns även tillgänglig så att du inte behöver hela tiden testa på fingertopparna, med populära alternativa platser som handflatan, underarmen och delar av benet.

Kostnad

dessa typer av enheter ökänt har varit ganska dyrt. Inte bara är de glucometer sig är mycket dyra, men teststickorna kan kosta mer än $ 1 en bit. Tillverkar har uppmärksammat problemet och de har börjat göra billigare glucometer. Du förlorar ibland vissa funktioner, men många glucometer kan hittas för mindre än $ 35, vilket är en ganska stor skillnad från tidigare år.

Funktioner

I denna familj av produkter, funktioner blivit ett stort försäljningsargument. Även om många glucometer har grundläggande funktioner, det finns några som kan kartlägga ditt blod avläsningar för att ge dig en korrekt bedömning av ditt blodsocker. Inte bara det, men vissa glucometer, såsom One Touch Ultra Smart, har information som kan hämtas till en dator för att hjälpa dig och din läkare se hur du testar och vad det betyder för dig. Glucometer såsom den TRUE2go meter från Hem Diagnostik kommer att visa resultat på så lite som 4 sekunder.

Portabilitet

Under de senaste åren har det funnits företag som konstruerade och tillverkade glucometer som portabilitet i åtanke. En sådan enhet är Accu-Chek Compact, som är en av de minsta på marknaden och görs för on-the-go människor som inte vill släpa runt flera enheter och tillbehör för att ta en läsning av deras blodsocker.

Previous:nothing Next:tecken på sura uppstötningar

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till motion i vardagen
 • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • barn migränbehandling
 • definition av förskott direktiv
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • hur man kan öka höjd
 • om hälsosam diastoliska blodtrycket
 • vad är förberedelse h för?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com