vad som orsakar män att gå skallig?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-20
Skallighet ett vanligt problem för många män, om en liten skallig plats eller en snabbt vikande hårfäste. Man skallighet kan behandlas och tolereras lättare när dess orsaker förstås. Inte alla skallighet är en följd av genetik, men denna faktor är fortfarande ett stort katalysator för villkoret

Gener

Den vanligaste faktorn i samband med manlig skallighet är genetisk predisposition. Flera olika gener är inblandade i omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT), som stannar hårsäckar förnyelse och krymper hårsäckar i storlek. De gener som är inblandade i denna process kan ärvas från båda föräldrarna --- bestämma sannolikheten att ärva manlig skallighet är mer komplicerat än att studera faderlig släkthistoria ensam.

Sjukdom och kirurgi

Sjukdom och kirurgi kan orsaka håravfall, eftersom mer energi förbrukas för kroppens återhämtning än för hår regeneration. Lupus och diabetes är sjukdomar som är direkt förknippade med manligt håravfall.

Medicin

blodförtunnande medel eller läkemedel som används för kemoterapi får håret att falla ut. I sådana fall är det dock håravfall är vanligen reversibel.

Hormoner

Hormoner kontroll och är kopplade till de flesta processer i kroppen, inklusive hår förnyelse och tillväxt. Överaktiv eller låg sköldkörtelfunktion drabbade tillstånd kan drabbas av håravfall, eftersom sköldkörteln orsakar håret att förbli vilande längre tid än vanligt innan regenerering. Så småningom, att detta orsakar tillväxten bromsa eller stoppa vilket resulterar i håret faller ut utan regenereras.

Ålder

Det relativa hår förnyelse saktar naturligt som hormoner förändring i kroppen under åldrandet. Ju långsammare förnyelse, desto mer sannolikt är det att hår faller ut.

Behandling och prevention

Vetenskap har avslöjat många av de faktorer som leder till skallighet, och metoder som fördröjer eller förhindrar skallighet är tillgängliga. Män med en genetisk predisposition för skallighet kan få folliklar implantat, medan de med medicin eller hormon-skallighet kan ändra sina mediciner eller få hormonbehandling.

Previous:nothing Next:Definitionen av ischiasnerven

Relaterade artiklar


 • orsakerna till förstoppning hos barn
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
 • effekterna av heroin och metadon på ofödda barn
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • hur man använder en online symptom checker
 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • Hur fungerar 3D ultraljud arbete?
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • hur man kan slå endometrioisis 73 - förstå olika typer av anestesi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com