Hur länge kan du använda ett rakblad?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-10
Den vanliga rakblad-det rakhyvel i motsats till frisören's rakkniv-är en vanlig post i dagens hushåll. Använda rakbladet så länge som möjligt gör att du kan inte bara få den effekt du vill, men det kommer också att du kan spara pengar

Historia

För länge sedan användes män knivar för att trimma skägget. Då rakkniv gjorde ett framträdande, som behövde stropped regelbundet mot ett läderbälte. På grund av skråmor och noviser var rakhyvel uppfanns. Det består av en bit metall slipas på båda sidor bifogas ett vikt metall guide med ett handtag. Den skär håret noga, och guiden hindrar den från att gå i för tjock för att skära in i huden.

Enda blad rakhyvlar var en hit tills Gillette övertygad män som två blad är bättre än en. Denna trend växte så småningom till tre och fyra blad. Då smörjmedel lades till rakhyveln. De elektrisk rakapparat tog män med storm ett tag, men majoriteten kom så småningom tillbaka till tveeggat rakhyvel för en tät, smidig rakning.

Lifespan

Enligt Internet undersökningar, de flesta män använder en rakhyvel för ungefär en månad, medan vissa ersätta dem i cirka en vecka. Ytterligare andra vänta varje par månader. Men det finns män som uppger sin rakhyvlar få tråkigt på så lite som tre rakningar. Vissa byta ut sina rakblad när "lubrastrip" --- biten av foder under bladen som innehåller olja, gel eller annat ämne för att jämna ut huden i stället för raklödder --- är sliten eller glider av.

De flesta kvinnor ersätta sina rakhyvlar gång i månaden. Med tillkomsten av depilators i form av krämer och geler, kvinnor tar till rakning mindre och mindre.

Faktorer

Den avgörande anledningen vid fastställandet när du ska byta rakblad är när bladen inte skär tillräckligt nära. Dess längd användning beror till stor del på hur ofta rakning är gjort, hur mycket hår personen har och vilken typ av hår. I en annan aspekt, graden av en rakhyvel försämring också avsevärt beroende på hur användaren bryr sig om det.

Användning

Rakblad uppfanns primärt för rakning mustascher och skägg. Då kvinnor upptäcks är det också perfekt för rakning under armarna och benen. Några har upptäckt att rakblad är billiga alternativ till frisören för att få en frisyr.

Skötsel /Underhåll

Det finns påstående att rakblad inte förlorar sin skärpa enkelt. Snarare de göra det bara för att vi tillåter den att oxidera när den fortfarande blöt efter användning. Torkning bladen kommer att ge skärpa att stanna längre. Sköljning bladen under kranen tar bort spår av kemikalier från rakkräm och salt från huden. Torka den torr med en trasa eller vävnad kommer att förlänga sitt liv genom att förhindra oxidation.

Previous:nothing Next:baby meningit symtom

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för gikt i händer?
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
 • gastrointestinala problem hos barn
 • baby meningit symtom
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • barnreumatologi sjukdomar
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • hälsofördelar med Ionic Breeze Quadra
 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com