Risk för graviditet efter vasektomi

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-24
Vasectomies har länge ansetts vara ett bra preventivmedel om par som inte vill ha några fler barn. Vasectomies är minimalt invasiva kirurgiska ingrepp, bära några risker, och är permanenta. Det finns dock en smal risk för graviditet fortfarande för par även efter en vasektomi

Du behöver:.
Hallonbladsté
. Kokande vatten.

Procedure

vas deferentia är rören som leder från testiklarna genom urinröret till utsidan av kroppen. Under en vasektomi, är ett litet snitt görs i pungen och varje sädesledaren skärs och stängt igen. Detta avbryter väg sperma från testiklarna på utsidan av kroppen, och är en mycket effektivt sätt att förhindra graviditet.

När är det säkert?

Eftersom spermier kan leva i den manliga genitalia under några veckor , andra former av preventivmedel är nödvändiga under denna tid. Vanligtvis en resa till läkare två månader efter det förfarandet (och en rekommenderad 20 utlösningar) kommer att bekräfta att det saknas spermier i sädesvätskan. Fram till detta inträffar, oddsen för graviditet är smala utan verkliga.

Success Rate

Totalt sett är andelen framgångsrika vasectomies långsiktiga omkring 99 procent, vilket indikerar att ungefär en av 100 hamnar i graviditeten.

Underlåtenhet

De flesta av de kvinnor som blev gravid efter sin partners vasektomi gjorde det inom de första månaderna efter ingreppet. Efter 72 månader, är risken för graviditet minskar dramatiskt.

Jämförelse till Tubal Ligation

Den kirurgiska motsvarigheten till en manlig vasektomi hos kvinnor en äggledaroperation. Vid detta förfarande äggledarna (som är de rör som ansluter äggstockarna med livmoder och bär på äggen) skärs och bundet. Framgången för äggledaroperation på lång sikt är liknande den i en vasektomi.

Jämförelser

Av alla former av födelsekontroll, förutom avhållsamhet är vasectomies anses vara de mest effektiva och permanenta.

Previous:nothing Next:orsakerna till rektal blödning

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet implantation
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • Vad är funktionen av ortopediska skor?
 • ärftliga faktorer som påverkar den fysiska utvecklingen
 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • Vilka är fördelarna med en magnetisk bäddmadrass?
 • Vilka är de behandlingar för förstoppning hos barn?
 • hur man får en fantastisk solbränna och undvika solbränna
 • hur man kan minska luftburna allergen utan medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com