Vad är en normal BMI för barn?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-03
Body mass index, eller BMI, är ett nummer som härrör från en jämförelse mellan vikt och längd. När man beaktar BMI på barn och ungdomar (upp till 20 år), är mycket finare mätningar anses än på vuxna skala och kön är också med som en variabel. BMI jämför mätningar av ett enskilt barn, jämför dem med medelvärden och sedan placerar barnet i en undervikt, hälsosam vikt, överviktiga eller feta kategori. Även om variationer finns inom alla individer och man bör arbeta med en läkare för att fastställa hälsosam vikt för ditt barn, kan BMI används allmänt som en barometer för hälsan och kan hjälpa familjer att göra kost-och motionsvanor beslut och förutsäga risker.

Du behöver:
gamla vuxna strumpa
. ris.
nål.
tråden.

Historia

Enligt en artikel av G. Eknoyan var BMI utvecklats av Adolphe Quetelet i 1832 (det hette Quetelet kraft förrän 1972). Mätningen erhålls genom följande formel (i brittiska enheter): (vikt i pounds x 703) /höjd i inches kvadrat. Siffror som erhålls för vuxna är i allmänhet diskuteras i termer av under 18,5 som undervikt, mellan 18,5 och 25 som hälsosam vikt, mellan 25 och 30 överviktiga, över 30 överviktiga och 40 och över att vara sjuklig fetma.
Vad är att vänta, siffror för barn skev lägre, men eftersom BMI för barn tar finare mätningar och anser ålder och kön, är percentiler brukar diskuteras: enligt CDC, barn i 5: e percentilen och under är underviktiga, barn mellan 5 och 85. percentil har en hälsosam vikt, barn mellan 85. och 95: e är överviktiga och barn är överviktiga över den 95: e percentilen.

Funktion

BMI hjälper till att klassificera alla individer mot en standard av hälsa i relation till vikt och längd. I synnerhet BMI mätning för barn (vanligen kallad BMI för ålder) är kalibrerad för att återspegla de många förändringar kroppar barn av båda könen genomgår när de blir äldre, BMI kommer att förändras med barnets ålder, även om ingen förändring av vanor inträffar. Det finns ett samband mellan hälsorisker såsom hjärt-kärlsjukdom och personer med BMI faller utanför BMI friska standarden. Däremot kan BMI inte användas som en prediktiv verktyg och i allmänhet inte urskilja hälsa information om enskilda personer i sin sunda parametrar.

Fördelar

föräldrar och vårdare av barn med BMI utanför friska percentiler kan använda denna information för att vidta åtgärder för att få under-och överviktiga barn tillbaka i friska parametrar. BMI är inte en catch-all mätning och inte förutsäga olika hälsorisker, men det är en sammanfattning mått som får belysa risken för problem. Eftersom BMI varierar med kön och ålder, ingen standard nummer kan användas för BMI hos barn, i stället erbjuder CDC ett BMI för ålder räknare som du kommer att behöva ange barnets födelsedatum, datum för den mätningen, barnets kön, avrundat höjd till närmaste bråkdel av en tum och vikt till närmaste bråkdel av ett halvt kilo. Då kan detta vara kontrolleras mot diagram för barns BMI percentiler förekommer i Resources.

Förebyggande /Lösning

För att förhindra viktuppgång, är det viktigt att äta kost som motsvarar nivån av fysisk aktivitet att uppmuntra hälsosamma mängder av motion och att begränsa inaktivitet (till exempel tittar på TV). Om ditt barn är under-eller överviktiga, att arbeta med nutritionist och hennes barnläkare återgå till en hälsosam vikt nivå för ditt barns kön och ålder.

Överväganden

BMI är begränsad som ett mått eftersom det inte är en mått på graden av kroppsfett vsmuskelmassa. Ett test av fetma (mängden kroppsfett) kommer att ge bättre information om hälsa av ett barn, och BMI kan ge en missvisande perspektiv på hälsa väldigt atletisk barn.

Previous:nothing Next:symtom på en adrenalinkick

Relaterade artiklar


 • hur man använder naturliga sätt att få arbetskraft
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • orsakerna till huvudvärk
 • tecken på narkotikamissbruk förnekande
 • hur man kan slå endometrioisis 78 - förstå i operationen rummet före operation
 • hur har tvillingpojkar
 • hur man kan stärka barns muskler
 • Effekterna av frön Morning glory
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
 • fakta Medicare om
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com