Vilka är farorna av själv garvare?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-05
Det fanns en tid då få en solbränna var tänkt att få god hälsa. Men forskningen visar att få en djup solbränna var inte bara en bidragande faktor till rynkor, men en ökad risk för hudcancer. Som svar på de risker hudcancer av garvning, utvecklat kosmetiska företag sunless själv garvare. Dessa garvare har utvecklats från att skapa en elektrisk orange solbränna till en gyllene brons solbränna. High-end kosmetiska företag som Clinique eller Chanel göra själv garvare, liksom dagligvaror märken som Johnson Johnson och Banana Boat.

Tyvärr har man avslöjat att vissa av dessa själv garvare innehåller ingredienser som kan vara skadliga för din hälsa. Det är viktigt att forskning märket du tänker använda

Risk för oxibenson (Benzophenon-3)

Denna kemikalie är den aktiva ingrediensen i många farliga själv garvare. Det hjälper huden absorbera själv Tanner lotion. Det har varit känt för att uppmuntra utvecklings-och reproduktionstoxicitet. Oxibenson kan också bidra till allergier och en försvagning av immunförsvaret. Cellförändringar som kan bidra till tillväxten av cancer har noterats vid användning av produkten i laboratoriestudier.

Studier av oxibenson

Många undersökningar har genomförts på oxibenson. Två studier från Hazelton Labs 1953 och Lewerenz Labs år 1972 fann att denna kemikalie påverkat kardiovaskulära systemen hos djur.

När det gäller cancer, en studie av Environmental mutagenes i 1987 konstaterat att nonmammal provning, denna kemikalie bidragit till mutation av celler.

Under 2006 bestäms Hanson KM denna kemiska stört cellulär kommunikation som ledde till cellulära mutationer som kan leda till celldöd. Denna process skulle kunna utveckla hjärt-kärlsjukdom.

Faror Methylparaben

Methylparaben är ett konserveringsmedel och doft produkt som vanligen används i egen garvare. Denna ingrediens kan bidra till allergier, immunotoxity, cancer, neurotoxicitet och irritation.

Studier av Methylparaben

En studie av Nagel, Fuscado och Brandman 1977 bestäms kemikalien att vara irriterande för människors hud och kan bidra till allergier och immunotoxicitet.


Under 2002 framkom det att denna kemikalie kunde påverka hur det endokrina systemet genom Byfor, Shaw, Drew, påven och Darbe.

FDA Varningar om DHA

The Food and Drug Administration, FDA eller, varnar för den aktiva ingrediensen DHA. Detta statliga vakthund varnar DHA bör inte förtäras eller inandas. Det också varnar för att du ska hålla denna kemikalie som finns i egen garvare från din näsa, läppar och ögon.

Psykologiska varningar

Många läkare fruktar också att när människor använder en egen sol för att få en gyllene glöd, de tycker De har redan ett garvat bas så att de inte skyddar sig mot solen genom att tillämpa en SPF produkt. Många läkare varnar dem som använder egen garvare att använda en produkt med SPF 15 eller högre för att skydda sin hud.

Previous:nothing Next:vad som kan orsaka stickningar och domningar i en fot?

Relaterade artiklar


 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • rensar en blockerad tårkanalen
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
 • över disk behandling för bältros
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • Hur vet du är i arbete
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • vad som orsakar valkar
 • tecken på narkotikamissbruk förnekande
 • spädbarn hypothyroid symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com