Vilka är orsakerna till de höga diastoliskt blodtryck?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-16
Det finns vanligtvis två tal i samband med blodtrycket. Dessa två siffror är det systoliska blodtrycket och det diastoliska blodtrycket. Blodtryck är det tryck som utövades av blod på väggarna i blodkärlen som de i artärerna. Det systoliska trycket är högre nummer och representerar trycket när hjärtat är avtalsslutande, driver blodet genom kärlsystemet av artärer och vener. Det diastoliska trycket är det tryck när hjärtat växer, teckning blod i sin kammare. Högt diastoliskt blodtryck kan leda till många besvär och bör behandlas

Du behöver:. .
Oskyldiga händer
Rengör och steriliseras behållare för att lagra dina bröstmjölk.
En bekväm yta.

Fakta

Det systoliska trycket ges vanligen i millimeter kvicksilver (mm Hg). En läsning av 120 är betraktas som en normal systoliskt blodtryck behandlingen. Samtidigt som det kan vara tillfälliga faktorer som kommer att höja blodtrycket-som konsumtionen av koffein-en systoliskt läsning av 140 anses vara en indikation på hypertoni. Medan en läsning mellan 120 och 140 är högre än vad som klassas som normalt, är det bara för avläsning av 140 eller mer att den medicinska termen för högt blodtryck gäller.

Betydelse

Högt blodtryck är betydande medicinskt eftersom Det är ett tillstånd som i slutändan kan leda till döden. Högt blodtryck kan leda till döden genom att leda till hjärtsvikt, njursjukdom och stroke. Av denna anledning många läkare tar löpande avläsningar blodtryck när en patient kommer in för behandling eller diagnos av någon anledning.

Orsaker

Det finns genetiska komponenter till att ha högt blodtryck. Föräldrar kan passera ner gener som i allmänhet gör en person mottaglig för att ha högt blodtryck. Foderstater med högt natrium och salt kan leda till högt blodtryck. Villkoret för att vara överviktig kan också leda till högt blodtryck. Även om den exakta medicinska orsaken till de flesta fall av högt blodtryck i allmänhet inte är känt, det finns val av livsstil som bidrar till villkor som främjar högt blodtryck. Generellt övervikt och lever ett stillasittande liv är de två huvudsakliga villkor som kan leda till högt blodtryck.

Missuppfattningar

Det finns några saker som kan orsaka tillfälliga ökningar av blodtrycket, men de bör inte betraktas som en orsak till högt blodtryck, eftersom högt blodtryck är ett tillstånd som inte påverkas av dessa tillfälliga orsaker. Vissa tillfälliga orsaker röktobak och dricka kaffe eller andra drycker med hög koffeinhalt nivåer. Högt kolesterol, medan en medicinsk fara och kan orsaka blockeringar, är inte en orsak till högt blodtryck.

Varning

Det finns behandlingar för högt blodtryck, och läkare bör eftersträvas. Även med behandling, personer med högt blodtryck behöver tänka livsstilsförändringar för att sänka sina blodtrycksmätningar. Bättre kost och mer motion behövs i kombination med medicinsk behandling.

Previous:nothing Next:hur man gör sorg rådgivning

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • som uppfann plåster?
 • feber blister symtom
 • symtom på viral meningit hos spädbarn
 • tecken och symtom på alkoholism hos äldre
 • hur man får hjälp för din autistiska barn
 • Hur sluta röka för gott med hjälp av en positiv daglig bekräftelse teknik
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • återvinningsgrad definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com