barn meningit symtom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-08
Hjärnhinneinflammation hos barn kan vara en svår sjukdom, beroende på hälsan hos det enskilda barnet, samt vilken typ av hjärnhinneinflammation kontrakterade. Bakteriell meningit och viral meningit delar många av de samma tidiga symtom, men risknivån för barnet är mycket större med bakteriell meningit

Du behöver:. .
Oskyldiga händer
Rengör och steriliseras behållare för att lagra dina bröstmjölk.
En bekväm yta.

Onset

Hos barn kan i början av en bakteriell eller viral meningit infektion inträffa när som helst efter en förkylning, en sinus-infektion eller en öroninfektion, när infektion sprider sig till hjärnhinnan, membran som omger hjärnan och ryggmärgen. I vissa barn, hjärnhinneinflammation symtomen börjar omedelbart efter tidigare sjukdom. Andra barn, dock inte visar tecken på hjärnhinneinflammation förrän några dagar efter att lösa tidigare infektion.

Tidiga symptom

De första symptomen på hjärnhinneinflammation hos barn, både virus-och bakterieinfektioner, verkar influensaliknande vid första . Låga energinivåer, irritabilitet, feber och huvudvärk är alla vanliga tidiga symptom på hjärnhinneinflammation. Likheten med flera andra förkylning och infektioner influensa kan leda till en brist på sjukvård, tills de svårare meningit symtom uppstår.

Key Symtom

Det finns flera symptom som, ihopkopplade med andra influensaliknande symptom, kan signalera en hjärnhinneinflammation infektion hos ett barn. En läkare bör utvärdera barn med influensaliknande symtom, tillsammans med allvarlig känslighet för ljus och hudutslag. Den mest kritiska symptom på hjärnhinneinflammation infektion är dock en stel nacke och kramper. Barn med dessa symtom bör få vård omedelbart.

Dehydrering

Viral meningoencefalit ofta passerar utan varsel inom en vecka eller så utan en allvarlig vätskeförlust. Barn som lider av bakteriell meningit, men lida mer allvarliga symptom. På grund av den svettning, feber och andra obehag av en bakteriell meningit infektion kan barnen bli uttorkade. Av denna anledning inkluderar medicinsk behandling av svår meningit hos barn ofta vätskor som administreras intravenöst.

Kramper

Kramper är ett symptom på barndomen hjärnhinneinflammation som kan vara både skrämmande och farlig. Mediciner kan förhindra kramper när barnet har förts till sjukhus. I händelse av att kramper inträffar före medicinska ingrepp är det viktigt att se till att ingenting ligger i barnets mun. Dessutom håller barnet på hennes sida får alla vätskor rinna under konvulsioner.

Previous:nothing Next:Hur exakt är ett blodprov faderskapstest?

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 78 - förstå i operationen rummet före operation
 • gastroenterit orsaker
 • hur man kan bota tumör i livmodern
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • njursten symptom hos män
 • Hur ser vi med våra ögon?
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • symtom på övre kolon problem
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com