botemedel för en baksmälla

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-01
En baksmälla är den gängse termen för de symptom du känner efter mycket drickande eller drogmissbruk. Symtom på baksmälla huvudvärk, yrsel, känslighet för ljus och ljud, illamående, aptitlöshet, skakningar, ökad törst och svårt att fokusera. Huvudvärk, illamående och törst är de vanligaste symptomen.

Det enklaste sättet att förhindra en baksmälla är att undvika överanvändning av alkohol eller droger, men om du tror att du kommer att overindulging, se till att du är väl hydrerad och utvilad, har nyligen ätit och undvika för mycket fysisk aktivitet medan hänge. Med detta försiktighetsåtgärder kan hjälpa till att förebygga eller åtminstone minimera symptom på en baksmälla.

Men om du hittar dig själv med en baksmälla, finns det gott om korrigerande åtgärder. Nedan är några idéer

Du behöver:.
Gamla vuxna strumpa
. ris.
nål.
tråden.

Vila och Vätska

Den bästa botemedlet för en baksmälla är mycket vila och mycket vatten. När du har en baksmälla, din kropp saknas i högsta grad vätskor, och dricksvatten kommer rehydrera dig. Fruktjuice och sportdrycker (som Gatorade) rekommenderas också, eftersom de har elektrolyter som hjälper till att stabilisera ditt blod kemi. Medan du vilar upp efter en baksmälla, undvika koffein, eftersom det torkar.

Ha en Bloody Mary

En Jungfru Maria är din bästa insats här som fruktos, vitaminer och näringsämnen i tomatjuice och selleri pinne kommer att hjälpa din kropp att återhämta sig. Men om du måste ha vissa vodka, gör det en lätt Mary. Din kropp kommer att koncentreras på att hantera den nya alkohol, som tillfälligt ska minska baksmälla symtom, men ett eller annat sätt, du kommer att få gå av vagnen och få hydratiserade igen. Många svär vid kryddstark drycker och livsmedel för en baksmälla, som kryddor påskynda metabolismen och kan få dig att svettas ut alkoholen.

Work Out

Om du klarar av det, gå till gymmet eller hitta en annan sätt att svettas är en stor baksmälla botemedel. När du får din kropp i rörelse och svettningar, överflödigt alkohol går ur kroppen via svettkörtlarna. Men se till att dricka ungefär fyra åtta ounce glas vatten innan du går till gymmet, annars kan du hamna uttorkad.

Naturläkemedel

Att dricka te tillagad med ingefära eller timjan bidrar till att minska illamående under alla omständigheter, och båda är bra val om du är bakfull. Förutom att göra den illamående försvinner, kommer du att återfuktande din kropp. Honung är en annan populär lösning, men du måste ta mycket av det --- 2-6 teskedar med ca en halv timme tills du börjar känna dig bättre. Honung är hög kalium, som hjälper till att hålla alkohol cravings, och sockret hjälper kroppen snabbt metabolisera resterande alkohol.

Alka Seltzer

Alka Seltzer har länge ansetts vara en nästan omedelbar baksmälla åtgärda. Drick det när du vaknar upp och din baksmälla kan vara borta på mindre än en timme. Detta läkemedel har elektrolyter och är utformad för att behandla klassisk baksmälla symtom såsom huvudvärk, illamående och matsmältningsbesvär. Plus, du tar det med vatten, hjälper dig att återfukta.

Fuits och grönsaker

Bananer är en lång tid baksmälla botemedel som de är fyllda med kalium och elektrolyter. Kalium hjälper tygla din cravings för alkohol och det verkar lösa magen. Tomater och tomatjuice är en annan vinnare, eftersom de är höga i fruktos, som hjälper kroppen att snabbt metabolisera någon alkohol kvar i kroppen. Vissa människor svär att sharonfrukter och rå kål hjälper avta huvudvärk symtom, medan en kombination av lime, socker och åtta gram vatten kommer också att hjälpa höja blodsockret.

Varningar

Samtidigt som acetylsalicylsyra, ibuprofen eller acetomeniphin kan verka som en bra idé när man har en baksmälla, är det bäst att undvika dessa alternativ. När det blandas med alkohol, kan alla tre av dessa droger skada din lever. Av de varumärken innebär detta håll dig borta från Tylenol, Excedrin och någon form av acetylsalicylsyra.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på alkoholism hos äldre

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka höjd
 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • fysiska tecken på narkotikamissbruk
 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • återvinningsgrad definition
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
 • neti pot alternativ
 • om saliv provstickan drogtester
 • Definitionen av ischiasnerven
 • Definitionen av binjurarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com