effekterna av kolon rensningen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-28
Det råder viss oenighet inom hälso-och sjukvården om för-och nackdelar med kolon rensningen. Allmänläkare (läkare) tenderar att följa tron att tjocktarmen är utformad för att naturligt göra sig av avfall och gifter och behöver inte utsättas för en renande för en sådan normal process äga rum. Holistisk och några alternativa utövare känner annorlunda. De tror rensningen tjocktarmen inte bara leder till bättre folkhälsa, men att det kan förhindra cancer också. De ser det inte bara som en nödvändighet, men något som borde bli en regelbunden hälso-och underhåll praktiken.

Du behöver:
hallonbladsté
. Kokande vatten.

Historia

I lagen av kolon rensningen har dokumenterats så långt tillbaka som det antika Grekland. Det fick förnyad en stund i den 19: e århundradet, eftersom folk blev mer medvetna om avloppshantering och ordentlig sanitet när det gäller mänskliga avfall. Under 1920-talet ansågs det vara en del av rutinsjukvården. Idag är godkänd av läkare som ett effektivt medel för att bota svår förstoppning och impaktion av avföring, men aldrig som en rutin. Annars är det oftast förknippas dessa dagar som en del av alternativa hälsoåtgärder eller holistisk vård.

Goda effekter

Enligt många alternativa vårdpersonal, producerar kolon rensningen några bra effekter på hälsa. De flesta människors kost idag är allvarligt saknas i rätt mängd fiber som är nödvändiga för god matsmältning och näringsupptaget, och kolon rensningen sägs rätta med denna situation. Genom att spola ut avföring och gifter som utövare säga fastnat i tjocktarmen, är det sagt att göra jobbet att rikligt fiber var avsedd att utföra.

Remedy

Kolon rensningen är rapporterade holistiska praktiker att återställa den naturliga balansen i fastigheter inom kolon. Det sägs att bota eller åtminstone lindra svåra och /eller återkommande anfall av diarré genom att eliminera de gifter som orsakar uppkomsten och upprepade episoder.

Förebyggande

Genom att ta bort de gifter som enligt uppgift kan vara inne i tjocktarmen under många år , vilket får dem att bli ännu giftigare, är en grundlig kolon rensningen anspråk alternativa utövare och holistiska läkare att vara en effektiv cancer förebyggande.

Oro

Kosttillskott konstruerade för användning i kolon rensningen är inte godkända av Food and Drug Administration (FDA) och bara detta orsakar stor oro för läkare. De varnar också att förutom att spola ut avföring och gifter, en negativ effekt av kolon rensningen är att de nödvändiga bakterierna vanligtvis spolas ut vid samma tidpunkt. Detta kan negativt påverka inte bara tjocktarmen, men kroppens immunförsvar.

Ogynnsamma effekter

Vissa kolon utrensningar görs med rör som sätts in i ändtarmen och matas upp i tjocktarmen. Eftersom dessa förfaranden inte sker i steril sjukhusmiljö (som i fallet med en koloskopi), finns det en risk att rör och osteriliserade utrustning kan främja infektioner.
Dessutom, när dessa rör skall införas av icke-professionella, finns det en risk att riva eller punktera tarmväggarna.

gränserna går

Linjen är tydligt snitt mellan det läkare och alternativa vårdgivare om huruvida kolon rensningen behövs . Som med alla medicinska åtgärder, är det nödvändigt att studera fakta och får alltid mer än en åsikt innan du fortsätter.

Previous:nothing Next:symtom och biverkningar av STREP hals

Relaterade artiklar


 • Definitionen av drospirenon
 • vad är tuberös skleros?
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • vad som orsakar valkar
 • hur man sätter kontakter i en hand
 • varning om barn & hostmedicin
 • hur man underhåller en blodsockernivån
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
 • orsakerna till sängvätning hos barn
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com