gallblåsan dysfunktion symtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-17
Den stora majoriteten av patienter som lider av en dysfunktionell gallblåsan inte upplever några symtom. För den minoritet av människor som upplever symtom, kommer de sannolikt inte att utvecklas i ungefär åtta år efter det gallblåsan börjar fungera dåligt. Eftersom många av symtomen härma de som förknippas med magsår, ryggproblem och även lunginflammation är det viktigt att ha en läkare göra en grundlig utredning och att få ett ultraljud för att göra en korrekt diagnos

Du behöver:.
Clean Hands.
Rengör och steriliseras behållare för att lagra dina bröstmjölk.
En bekväm yta.

Kräkningar

Kräkningar utan uppenbar anledning är ett vanligt symptom som leder patienter till läkare.
Allmänna symptom vid gallstenssjukdom omfatta övre eller nedre buksmärtor, kräkningar, illamående, låg feber, smärta efter att ha ätit gödning eller smörjning livsmedel, diarré och nedre eller övre ryggsmärtor. En gallblåsan patient på att äta något fett kan känna extrem smärta i magen eller brännande känsla. Ett annat symptom är övre delen av buken smärta som kan utökas till baksidan.

Biliär Smärta eller Kolik

gallan eller kolik är smärta kände i mitten eller till höger på övre delen av buken i närheten av din bröstkorg. När svår smärtan kan sprida sig till övre delen av ryggen. Smärtan är oftast intermittent och inte pågå i mer än ett par timmar i sträck. Det finns vanligtvis ett mönster till kolik smärta, som vanligtvis sker vid samma tid varje dag, och oftast efter att ha ätit en fet måltid.

Svår smärta

Svår smärta som vanligtvis tyder på ett dysfunktionellt gallblåsan liknar kolik smärta men större i både intensitet och varaktighet. Svår smärta kan pågå i dagar och kan till och med ont när andningen. I vissa fall kommer smärtan stråla till vänster sida av buken, och är ibland åtföljs av feber, illamående och kräkningar.

Magbesvär

Gas och illamående efter måltider, eller till och med kronisk diarré, är några av mildare symptom i samband med en gallblåsa som inte fungerar. Kronisk diarré vara det som har fyra till rörelser tio tarmen dagligen i tre månader.

Gallsten och gallblåsan

Många av de symptom på gallsten liknar dem i gallblåsan dysfunktion. Medan irriterande och potentiellt smärtsamma, inte förekomsten av gallstenar inte nödvändigtvis betyda att din gallblåsan inte fungerar.

Previous:nothing Next:hälsofördelar med silverax

Relaterade artiklar


 • hur man detox från percocet
 • vad som orsakar valkar
 • tecken på graviditet implantation
 • kognitiva barns utveckling steg
 • typer av glucometer
 • hälsofördelar med silverax
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
 • tecken och symtom på alkoholism hos äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com