hälsofördelar med silverax

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-17
Silverax är en vild perenn blommande växt som växer naturligt i Nordamerika. En medlem av familjen Ranunculaceae, eller smörblomma familjen, dess botaniska namn är Cimicifuga racemosa och Actaea racemosa. Silverax är både skördats i det vilda och odlade i örtagårdar för medicinska egenskaper av dess rot. Det har använts historiskt för många förhållanden, men den visar mest lovande för att lindra obehagliga effekter av klimakteriet och klimakteriet, liksom menstruella problem.

Tillgänglighet

silverax ört kan tas som en färsk eller torkad rot, och det är kommersiellt tillgänglig som en flytande extrakt, tinktur eller i kapslar och tabletter. Den torkade roten också kan hittas i hälsokostbutiker. Människor som vill skaffa nya rot kan odla silverax hemma. Även silverax kan också skördas från det vilda är det officiellt listade som utrotningshotade i flera delstater.

Komponenter

Den viktigaste aktiva beståndsdelen i silverax verkar vara triterpene glykosider, som omfattar actein och cimifugoside. Dessutom är silverax roten en källa av hartser, caffeic syra, isoferulic syra, alkaloider, flavonoider och vitamin A och vitamin B5, eller pantotensyra.

Officiella Synpunkter

I Tyskland är den ört som godkänts som ett recept medicinering för att lindra premenstruella problem, kramper menstruation och klimakteriebesvär effekter, såsom värmevallningar. Landets tillsynsmyndighet för örter, kommissionen E, har godkänt det som ett alternativ till hormonbehandling. I USA kan man köpa silverax rot i dess olika former utan recept. American College i obstetrik och gynekologi stöder användning av silverax för behandling av klimakteriebesvär i upp till sex månader, särskilt för att lindra sömnstörningar, störningar humör och värmevallningar.

Expert Insight

National Institutes of Health innehåller uppgifter om ett stort antal studier på sin webbplats som har forskat hälsofördelar med silverax. Institutet anger att forskning visar löfte, men är fortfarande inte tillräckligt för en officiell rekommendation. De flesta studier har pågått i sex månader eller färre, och visar en brist på stringens i konstruktionen, som inte har en grupp placebo kontroll. Dessutom har olika källor och olika mängder av silverax använts i dessa studier. Vissa studier har visat någon skillnad mellan att silverax rot och tog placebo. De vanligaste studerade ämnet var en standardiserad kommersiell utdrag under varumärket Remifemin, producerad av GlaxoSmithKline.

Specifikt

Några uppmuntrande studier har visat minskad frekvens och intensitet av menopausala värmevallningar och svettningar när du tar silverax root. En studie av 80 postmenopausala kvinnor visade att daglig värmevallningar minskade från 4,9 till 0,7 för dem som tog silverax, jämfört med 5,2 till 3,2 för de som tar konjugerade östrogener. Kvinnor i placebogruppen hade mycket liknande resultat till östrogen gruppen. En annan studie på 60 kvinnor visade att silverax minskade symtom på samma sätt som östrogenbehandling, men den här studien hade inte en placebogrupp. Ytterligare studier har också visat silverax effekt som liknar östrogen, men forskningen har vanligtvis strukturella frågor såsom avsaknaden av kontrollgrupper.

Previous:nothing Next:Vad är springmask?

Relaterade artiklar


 • hur lång tid tar baby akne senast?
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • hur man får arbete gå
 • naturläkemedel för klimakteriet symtom
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • om guarkärnmjöl
 • varför inte köra näsan när barometern faller?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com