hemolytiska streptokocker symtom

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-08
Hemolytisk Strep Grupp A orsakar många infektioner, främst i luftvägarna. STREP hals är en bakteriell infektion som sprids genom hosta och nysningar infekterade droppar. Det är en infektion i slemhinnor som kantar svalget. Hudinfektioner (impetigo), bihåleinflammation, öroninflammation och lunginflammation faller också under grupp A-streptokocker.

Hemolytisk streptokock grupp B är knuten till men skiljer sig från grupp A. Det är i regel i slidan och inte hot mot vuxna kvinnor och har inga skadliga effekter. Dess största problem är överföring till en bebis under förlossningen. Det kan orsaka farliga, ibland dödliga, infektioner hos nyfödda

Symtom

En infekterad individ känner sig oftast trött och har feber och kan även ha frossa, huvudvärk, magont, svullna lymfkörtlar och illamående. Tonsiller ser svullna och röda med vita fläckar av pus. Inom några dagar kan en fin, grov, solbränna-liknande utslag utveckla i ansiktet och överkroppen. Utslagen är en reaktion på gifter frigörs genom STREP bakterier.

Vissa individer kan ha STREP och inte visar några symtom. Små barn kan klaga endast av en huvudvärk och magont utan halsont.

Diagnos

Diagnos är av symtom och fynd bekräftas med ett laboratorietest, antingen en STREP kultur eller snabbt STREP skärm.

Komplikationer

Om den lämnas obehandlad kan infektionen leda till reumatisk feber, vilket kan orsaka bestående skador på hjärtat och hjärtklaffarna. Det kan också leda till lunginflammation eller blodförgiftning.

Hemolytisk sjukdom hos nyfödda kommer att resultera i höga billirubin räknas. Om den inte behandlas kan det leda till dövhet, blindhet, lutande svårigheter eller hjärnskador.

The American Medical Association publicerade en artikel i september 2004 "Archives of Pediatric Adolescent Medicine 158" där det anges att det finns bevis som tyder på att barn utsätts för hemolytisk streptoccal infektioner löper en ökad risk att diagnostiseras med autoimmuna neuropsykiatriska störningar.

Behandling

Strep behandlas med penicillin som första val för en 10-dagarsperiod och får inte stoppas innan att eftersom STREP kunde återvända. Erthromycin är ett antibiotikum används som en suppleant för penicillin.

acetaminophen eller ibuprofen ges för smärta. Patienter rekommenderas att gurgla med varmt saltvatten och dricka mycket vätska, exklusive apelsinjuice på grund av sin irritation i halsen.

Patienterna bör också undvika rök och röka och använda en luftfuktare. Mjuk mat och soppor som kyckling nudel är skonsamma mot halsen. Det är bäst att undvika kryddstark mat, vila tills febern sjunker och successivt återgå till verksamheten.

Prognos

Symtom varar sällan längre än fem dagar efter antibiotika har börjat. Men patienterna förblir smittsam till 24 timmar efter början antibiotika. Som hanterar livsmedel ska inte arbeta under de första 24 timmarna efter att behandlingen påbörjats.

Förebyggande /Lösning

Det bästa förebyggande åtgärden är att tvätta händerna noga och ofta och undvika nära kontakt med alla som har hemolytisk STREP. Det är viktigt att kassera använda vävnader ordentligt och att inte dela mat, drinkar, mat eller bestick med någon.

Previous:nothing Next:vad är hormonbehandling?

Relaterade artiklar


 • varför inte köra näsan när barometern faller?
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • Vad kan orsaka akne på en mans rygg?
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • hur du skyddar dig från simmare öra
 • definition av förskott direktiv
 • rättsmedel för darrningar i händerna
 • hur man läser en ultraljudsundersökning
 • Hur sluta röka ...
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com