hur lång tid tar baby akne senast?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-15
Många nyblivna föräldrar är oroliga och förvånade över att upptäcka akne på deras nyfödda, men baby akne är faktiskt ganska vanligt och helt ofarligt. När föräldrarna är övertygade om att akne inte anger att något är fel med deras nya baby, de ofta frågar sina barns barnläkare, "hur lång tid tar baby akne sista?" Medan svaret kan variera från barn till barn, är baby akne en tillfällig och ofta kort villkor som kommer att försvinna i första månaderna efter födseln

Du behöver:.
Rena händer.
Rengör och steriliseras behållare för att lagra dina bröstmjölk.
En bekväm yta.

Tidsplan

Baby akne, medan ibland synliga vid födseln, är i regel inte blivit uppenbar förrän två till tre veckor efter leverans. Föräldrar förväxlar ofta små knölar som finns på ett nyfött ansikte vid födseln, som kallas milier, som baby akne, men milier kommer att försvinna inom några veckor, medan baby akne kvarstår.
Hur länge baby akne senast? I de flesta fall kommer baby akne gå iväg på egen hand inom tre veckor till tre månader. Om det efter tre månader baby akne visar inga tecken på förbättring, bör föräldrarna påpeka akne på deras barns välbefinnande besök för att se om det finns en underliggande hudåkomma som måste åtgärdas.

Funktioner

Före om sig själva med hur länge baby akne varar bör nya föräldrar vara medvetna om funktioner av baby akne att se till att det är vad deras barn har och inte eksem, mjölkskorv, eller ett annat allvarligare utslag eller hud skick. Baby akne visas så lite whiteheads omgiven av rosa eller röd hud, oftast på kinder, haka, panna, eller rygg. Ofta akne blir större om barnet är upprörd, varm, eller om hans hud är irriterad, antingen genom att vissa typer av kläder, spotta upp eller dregla.

Förebyggande /Lösning

Det finns ingenting att föräldrar kan göra för att förhindra baby acne, eftersom läkarna tror att det kan orsakas av hormoner barnet utsattes för under graviditeten. Däremot kan föräldrarna ta vissa skyddsåtgärder för att förhindra baby akne förvärras, i sin tur möjligen förkorta hur länge baby akne varar i sina barn. Föräldrar bör tvätta barnets ansikte med varmt vatten och mild baby tvål en eller två gånger om dagen och sedan försiktigt klappa den torr, men bör undvika skura akne eller använda krämer, oljor, eller över disk akne läkemedel, eftersom de kommer bara att orsaka akne att förvärras.

Överväganden

Medan föräldrarna kan hitta baby akne särskilt oroande, bör de bli tröstade att veta att akne inte stör sina barn eller låta henne obehag. Villkoret är bara ytlig, och även om det kan förhindra att barnet från att se hennes bästa, det är helt normalt och varar inte länge.

Teorier /Spekulationer

Den nuvarande rådande skola när det kommer till baby akne är att villkoret orsakas av hormoner under graviditeten, men många läkare tror att mer forskning behövs för att fastställa den exakta orsaken till baby akne att bättre förstå varför bara vissa barn har sjukdomen. Vidare studier kan också bidra till att bättre precisera hur lång baby akne kommer att pågå hos nyfödda och varför nyfödda pojkar är mer benägna att utveckla skick än flickor.

Previous:nothing Next:behandling för perimenopausal symtom

Relaterade artiklar


 • vad är en kreditkontroll för sysselsättningen?
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • premenstruella syndrom symtom
 • symtom på slutskedet alkoholism
 • Vilka är de behandlingar för bränna ärr efter såret läkt?
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • Effekterna av frön Morning glory
 • grupp B-streptokocker behandlingar
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com