hur man gör sorg rådgivning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-16
Hålla en person som upplever sorg i samband med förlusten av en nära anhörig kan vara en svår uppgift. Det kan vara svårt att veta vad jag ska säga, hur man ska bemöta eller hur man kan hjälpa de sörjande. Det finns specifika uppgifter som sorg rådgivare använda för att underlätta sorgen processen och åstadkomma upplösning

Du behöver:.
Clean Hands
. Rengör och steriliseras behållare för att lagra dina bröstmjölk.
En bekväm yta.


1.
Erkänna det faktiska förlusten. Bland överlevande det kan finnas en känsla av förnekelse. Rådgivning hjälper sörjande för att underlätta samtal om omständigheterna kring dödsfallet. Uppmuntra människor att tala om detaljer som hur det uppstod, hur den person som hörs av döden och vad som hände på begravningen kan hjälpa till att utveckla full medvetenhet om konsekvenserna förlusten har haft på den personen.
2 .
hjälpa personen hantera emotionella uttryck av sorg. Människor som förlorar en nära anhörig kan ha vissa svårigheter att hantera obehagliga känslor som följer med sorg processen. Namnge känslor och uppmuntra fullständigt uttryck för känslor i rådgivning kommer att hjälpa personen att lösa konflikten för att förlora någon kär till henne. Dessa känslor kan även omfatta ilska, skuld, ångest och överväldigande sorg.
Tre.
Assist personen i justera liv efter förlusten av en nära anhörig. Att hjälpa de sörjande individen lösa problem och fatta beslut utan den älskade kan stöd i läkningsprocessen. Avskräcka stora livsförändrande beslut är absolut nödvändigt att förhindra att andra förluster, som att sälja ett hus eller flyttar till en annan stat. Justeringar och förändringar bör göras långsamt med omsorg. Rådgivning kan hjälpa en person att utveckla de nya roller som kan vara nödvändiga för att fungera i livet efter förlusten.
4.
Uppmuntra stängning med adjö ritualer och engagemang i livet efter förlusten. Detta kan göras i form av en minnesceremoni, skriva ett brev till den älskade eller utveckla en klippbok tillägnad upplevelsen av förlust. Identifiera sorg som en process som tar tid, och uppmuntra uppgifter för att underlätta processen. Uppmuntra sätt att uppfylla tomrummet av förlusten person, samtidigt erkänner att den förlorade relationen inte kan ersättas. Erkänna betydelsen av årsdagar och hålla kontakt med den sörjande vid denna tid.
5.
Normalisera upplevelsen. Vissa personer kan känna att de är på väg galen eller kommer aldrig att kunna återfå en känsla av normalt liv efter sin förlust. Förklara att sorg är en upplevelse som alla människor lider till följd av förlust. Erbjudandet hopp för framtiden genom processen att läka.
6.
ge kontinuerligt stöd genom fortsatt rådgivning eller hänvisning till stödorgan eller grupper i minst ett år efter förlusten. Uppmuntra deltagande i andliga aktiviteter vid behov.

Tips och varningar


 • sorg rådgivning bör göras av en yrkesman som är utbildad i processen.


 • Previous:nothing Next:de typer av genetisk testning

  Relaterade artiklar


 • hur man ska äta innan en koloskopiundersökning: tarm prep
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • vad är inåtväxta hårstrån?
 • tidiga tecken på tidig pubertet hos flickor
 • skälen för födelsekontroll misslyckande
 • hur man får det bästa hela kroppen arbeta utan någon vikter
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • tecken på en drog återfall
 • hur man vet om man har en migrän
 • hur man upptäcker diabetes hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com