hur man kan bota svamp på tånaglar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-23
Tånagelsvamp eller onychomycosis, är en smittsam infektion kan påverka en eller flera tånaglar. Svamp på tånaglar producerar flera tydliga symtom. De drabbade tånagel kommer att ändra färg till gul eller brun, blir tjock och igen och kan lukta. Svåra fall av tånagelsvamp kan orsaka tånagel falla sönder eller faller av. Det är svårt att bota svamp på tånaglar, men det finns många over-the-counter och receptbelagda behandlingar som finns tillgängliga för att behandla sjukdomen

Du behöver:.
Tea tree-olja.
Äppelcidervinäger.
Isopropylalkohol.
Over-the-counter anti-svamp grädde.


1.
Gnid outspädd tea tree olja på de drabbade tånagel varje dag. Oljan kan smörjas in i toppen av spik eller tillämpas på de undersidan av utskjutande spikar. Tea tree olja är en potent fungicid och antiseptiska men kan orsaka hudirritation hos känsliga personer.
2.
Skölj tånaglarna med äppelcidervinäger efter duschen och sedan torka dem ordentligt med hårtork . Detta kommer att hjälpa till att bota svamp på tånaglarna och förhindra nya infektioner bildas genom att sänka pH-värdet i dina tånaglar.
3.
Blötlägg dina tånaglar i en lösning av 1 del vinäger och 2 delar vatten. Mayo Clinic anges att blötlägga i 20 minuter dagligen är i allmänhet tillräcklig men varnar för att det finns inga dokumenterade bevis för att denna behandling är effektiv.
4.
Gå barfota så ofta som möjligt för att hålla din tånaglar torr och utsätts för solljus. Tånagelsvamp kräver mörka, fuktiga miljöer för att trivas. Undvika att gå barfota på ställen där man kan utsättas för svamp-eller bakteriella infektioner, emellertid, såsom i offentliga duschar och runt pooler.
5.
SNYGGA alla spik skönhetssalonger verktyg efter varje användning för att förhindra spridning svampinfektionen till andra tårna. Du kan enkelt göra detta genom att skölja spik klippare och andra verktyg med alkohol.
6.
Besök din läkare för att ha smittat delar av din bort tånagel. Detta görs vanligen genom att lämna in tånagel ner eller genom att upplösa den drabbade nageln med urea och bifonazole klistra.
7.
Applicera en anti-svamp grädde till tånaglarna. Vissa anti-svamp krämer är tillgängliga över disk, men dessa är sällan tillräckligt starka för att vara effektivt vid bota svamp i tånaglar. Din läkare kan ordinera ett utvärtes läkemedel som innehåller ciclopirox eller amorolfin att behandla din infektion.
8.
Ta en oral anti-svamp medicinering, som itrakonazol eller terbinafin, om din tånagelsvamp inte svarar på andra behandlingar eller orsakar betydande obehag när du går eller skor. Tablettbehandling normalt måste tas i 3 månader eller längre, och vissa kan orsaka allvarliga biverkningar.
9.
Har din tånagel opereras. Denna behandling alternativet är i allmänhet bara används som en sista utväg, men kan vara nödvändigt när svampen fortsätter att spridas trots behandling eller när rörligheten är nedsatt. Enligt American Podiatric Medical Association, kan påverkas tånaglar tillfälligt föras bort för att möjliggöra lokal behandling ansökan eller kan tas bort permanent för att förhindra en deformerad nagel från förnybara.


Previous:nothing Next:Hur fungerar ett foster Doppler arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man betygsätta Sedona-metoden
 • botemedel för en baksmälla
 • vad är orsakerna till gröna avföring?
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • feber blister symtom
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com