hur man kan stödja någon anta en HIV + barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-21
Adoptioner av HIV + barn är små hört talas om men snabbt på uppgång. Om en vän eller familjemedlem aktier medlem med dig sina avsikter att anta en HIV + barn, lära dig vad du kan göra för att hjälpa dem att känna stöd både för sitt beslut att vidta en HIV + barn och under antagningsförfarandet

Du behöver:.
Coffee.
Danazol.
BH.


1.
När din vän eller familjemedlem bryter nyheter till er, gratulera dem till deras beslut att lägga till sin familj. Tillsats av en HIV + barn att deras familj är som glad ett tillfälle som ankomsten av alla barn.
2.
Om du är i kunskap om HIV /AIDS saknas, ta dig tid att göra lite forskning om sjukdomen och hur det är och sänds inte. Vanligen kommer adoptivfamiljen ge dig lite litteratur om hiv eller hänvisa dig till en webbplats de tycker skulle vara informativ för dig. Titta igenom dessa resurser noggrant för att hitta svaren på alla frågor du kan ha.
3.
Ställ dina frågor till adoptivföräldrarna om deras barn och hiv på ett respektfullt och lyhört sätt. De kommer att förstå att människor kommer att ha många frågor om sjukdomen, antagningsprocessen, och deras barn och de har förberett sig för det, men det kan ändå vara sårande för dem om frågor som inte ställs med lyhördhet och respekt för deras framtida barn.
4.
När du har forskat hiv /aids och har blivit bekväm med det faktum att det inte sprids via casual kontakt, berätta för dem att du inte kan vänta med att träffa sitt barn, umgås med sina barn, och ha dina barn leka med sina barn. Detta kommer att tala om för dem att du får verkligen det och kommer förmodligen göra deras dag som föräldrar ofta har många farhågor om hur deras vänner och familj kommer att svara på deras barn.
5.
När barnet kommer hem, respektera att familjen kan behöva lite utrymme för en tid medan de anpassar sig till varandra och få in i sina nya rutiner. Dock skulle det vara trevligt att erbjuda sig att förmedla en måltid för familjen eller köra till mataffären för dem snart efter att de kom hem, särskilt om de upplever jetlag.
6.

Respekt familjens önskemål om spridning av deras barns HIV + status. Även om de kanske ville dela sina barns ställning med dig eftersom du är en nära vän eller familjemedlem, inser att de inte kan göra sitt barns ställning offentligt till personer utanför den krets på grund av det stigma bifogas sjukdomen. Fråga dem vilka de är avslöjar till och vara noga med att respektera familjens och barnets integritet när man talar med människor de inte listade.
7.
Oavsett vad familjens informationspolicy kan vara, dela med andra om HIV /AIDS i allmänhet, som den påverkar, och hur det är och sänds inte. Det finns så många missuppfattningar som finns i dag att det kommer att ta oss alla ständigt utbilda dem omkring oss att bekämpa stigmatisering och missförstånd som går längs med denna sjukdom.
8.
Stöd organisationer som finansierar hiv /aids-forskning eller stödja enskilda och familjer påverkas av sjukdomen.


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga högt blodtryck / hypertoni

Relaterade artiklar


 • om saliv provstickan drogtester
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
 • Vad gör en onormal hjärna MRI ut?
 • Effekterna av frön Morning glory
 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • symtom på låg magsyra
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • orsakerna till humörsvängningar
 • hur man kan slå endometrioisis 76 - förstå sjukhus för endometriehyperplasi hysterektomi
 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com