kronisk vit substans sjukdom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-03
Vita substansen är utrymmet i huvudet mellan nervceller i hjärnan och ryggmärgen. Vit substans sjukdom är en sjukdom som påverkar denna fråga. När vit substans sjukdomen blir kronisk, innebär det att påverka sjukdomen är antingen återkommande, eller har funnits under en längre tid, vilket gör det mer märkbar

Diagnos

vita substansen sjukdomen diagnostiseras vanligen under en magnetisk resonanstomografi (MRT) scan eller en datortomografi (CT) scan. Båda dessa delar av utrustning kan projekt eventuella avvikelser i den vita substansen i hjärnan på den tas bilden. Men avvikelser i den vita substansen i hjärnan är vanligt förekommande med en mängd olika sjukdomar, så måste fler tester göras för att fastställa verkliga orsaken.

Sjukdomar

Det finns många sjukdomar som kan orsaka vita substansen sjukdom. Vanligast vit substans frågor ses med diabetes, högt kolesterol, åderförkalkning och högt blodtryck. Det kan också ses som leder fram till, eller efter större händelser som en stroke.

blodkärlens

De flesta kroniska vita substansen sjukdom visar genom skador på de små blodkärlen som omger själva saken. Dessa blodkärl hjälpa till att hålla den vita substansen i hjärnan bevattnas. Därför har de flesta kroniska vita substansen Sjukdomen orsakas av sjukdomar som särskilt drabbar blodkärlen. Med tiden sjukdomar som åderförkalkning och högt blodtryck tar sin tribut av de mindre blodkärlen första, som till exempel de som ansvarar för bevattning av vit substans. Skadorna på dessa blodkärl är vad som orsakar vit substans sjukdom.

Risker

Små mängder av vit substans sjukdom förekommer i alla som de gamla. Men är stora delar av vit substans sjukdom, som även ses med kronisk vita substansen sjukdom, varning ofta tecken på mer allvarliga tillstånd som multipel skleros eller Alzheimers sjukdom. Progressiv mängder av vit substans sjukdomen också kan vara en varningssignal för stroke.

Action

Eftersom stora delar av vit substans sjukdom i hjärnan kan vara tecken på allvarliga problem framöver, är det viktigt att vidta lämpliga åtgärder för att förhindra framtida skador på blodkärlen i kroppen. Träna regelbundet, vidtar åtgärder för att sänka ditt kolesterol via kosten, och att göra hälsosamma liv beslut såsom att sluta röka och begränsa alkoholintag är alla åtgärder som kan hjälpa till att stoppa utbredningen av kroniska vit substans sjukdom. Detta kan i sin tur betydligt lägre dina risker för stroke och andra problem relaterade till störningar blodkärl.

Previous:nothing Next:Vad är en normal BMI för barn?

Relaterade artiklar


 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • hur man vet om man har en migrän
 • hur man känner igen tecken på ägglossning
 • preventivmedel fakta
 • sinus smärta läge & behandling
 • hur man läser Kama Sutra gratis
 • Vad är pH av magsyra?
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • de typer av östrogen grädde
 • fysiska tecken på narkotikamissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com