livsmedel som orsakar gas i spädbarn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-29
Utfrågning ditt barn gråta eller gnälla i smärta är tufft för alla föräldrar. En av de vanligaste orsakerna till smärta och obehag hos barn är gas. Gör livet lite lättare för ditt barn-och för dig själv-genom att lära som livsmedel orsaka gas i ditt barn och sedan undvika dem

Du behöver:
hallonbladsté
. . Kokande vatten.

Gas i Babies

Det är normalt för spädbarn att ha gas. Liksom hos vuxna är gas orsakas av kroppens oförmåga att helt smälta vissa livsmedel. Den osmälta maten passerar till tjocktarmen, där bakterier bryter ner det i olika gaser. Gasen avslutas sedan genom ändtarmen. Spädbarn är särskilt benägna att gas på grund av deras outvecklade tarmsystem. Men ibland kan bebisar producera ökad gasbildning, i vilket fall bör du tänka på mat hon äter. Det är också en bra idé för mamman att undvika dessa livsmedel om hon fortfarande ammar barnet.

Mejeriprodukter

Både ammade och formel som ammas kan drabbas av ökad gasbildning. Vissa enzymer som behövs i magen på rätt sätt bryta ner proteiner från mjölk, och många barn inte har tillräckligt av dessa enzymer. Om du ammar och har eliminerat andra möjliga källor till ökad gasbildning i ditt barn, överväga att begränsa mängden mjölk, ost, yoghurt, smör och glass i din kost. Om du tror att ditt barn har en reaktion på komjölk i formel överväga att byta till en sojabaserad mjölkersättning. Men tala med ditt barns barnläkare första.

Frukt

Syran i citrusfrukter kan vara svårt på en bebis matsmältningssystem. Om du märker ett samband mellan utfodring din frukter barn citrus och en ökning av gas, lätta upp matade honom apelsiner, citroner, grapefrukt, jordgubbar och tomater.

Grönsaker

korsblommiga grönsaker antas vara mer benägna att orsaka gas än andra grönsaker. Dessa grönsaker innehåller broccoli, morötter, blomkål, grönkål och bok choy.

Andra livsmedel

Du kanske vill undvika livsmedel som innehåller koffein, till exempel läsk och choklad. Vitlök, lök, paprika och kryddstark mat är också vanliga gas-inducerare.

Varning

Många av dessa livsmedel är friska och ska bara bort från din eller ditt barns kost om det är nästan säkert störa hennes matsmältningssystem. Bebisar är kinkig av många skäl-inte allt kan hänföras till gas. För att avgöra om ett visst livsmedel orsakar problem, eliminera det från din eller ditt barns kost i minst en vecka och se om det gör skillnad. Eliminera bara ett livsmedel i taget så att du vet vilken mat gör skillnad, om något.

Previous:nothing Next:vad är Perimenopause?

Relaterade artiklar


 • vad som kan orsaka stickningar och domningar i en fot?
 • hur man betygsätta Sedona-metoden
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • modern använt metadon och effekterna på det nyfödda barnet
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • preventivmedel påverkan på graviditetstester
 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • tecken på drogberoende
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com