övre buksmärta symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-30
Med undantag av hjärnan, alla våra viktigaste organ område som ligger i våra bröst och buk. Alltför ofta har vi buksmärtor och avfärdar det som "bara ont i magen. " Men buksmärta inte bör tas på allvar. Vi måste förstå att smärtorna sitter mellan bröst och höfter ofta kan vara något mycket mer allvarligt än bara ont i magen. Vad vi tycker är "bara något jag ätit" faktiskt kan vara "bara något som kan döda mig. " Följande är symptom på vanliga men allvarliga tillstånd:

Du behöver:
hallonbladsté.
Kokande vatten.

Förgiftning

Förgiftning kan först märkte som extremt kraftiga buksmärtor åtföljs av andra symtom. Dessa andra symtom är ofta kräkningar, yrsel och svettningar. Människor dör varje dag från förgiftning, så om du visar några av de tecken, gå genast till en akutmottagning eller ringa en ambulans.

Pankreatit

Svår smärta börjar i buken och sedan sprider runt till baksidan. Ofta smärtan är först märkte efter att ha ätit eller sex till tolv timmar efter att ha förtärt alkohol. Andra symtom är hjärtklappning, illamående, kräkningar, feber och gul hud. Pankreatit är extremt farligt. Det kan orsaka chock och död. Så om du uppvisar dessa symptom ringa ambulans eller gå till närmaste akutmottagning.

Bäckeninflammation

Den första märkbara symptomen är vanligtvis extremt vassa buksmärtor. Bäckeninflammation är svår i sig, och på grund av likheten mellan de tidiga symptomen på flera andra allvarliga sjukdomar, det bästa tillvägagångssättet är att få till ett sjukhus omedelbart.

Heart Attack

En hjärtinfarkt inte alltid följa reglerna när det gäller de symptom vi har alla hört talas om. Det börjar inte alltid som smärta precis vid hjärtat och ibland till vänster. En hjärtinfarkt kan börja så extremt kraftiga buksmärtor. Slösa inte tid på att försöka avgöra om det verkligen en hjärtinfarkt eller inte. Ring en ambulans eller få skjuts till närmaste akutmottagning.

Shock från Allergi

Varje del av kroppen kan visa en allergisk reaktion, och detta inkluderar reaktioner i buken. Liksom andra sjukdomar som börjar som skarpa buksmärtor, ta detta på allvar och sök omedelbart medicinsk hjälp.

Perforerade magsår

När vi tänker på magsmärtor vi tänker på smärtor i nedre delen av magen, inte övre delen av buken . Men med något så smärtsamt och allvarligt som ett perforerat magsår, är den exakta platsen för källan till smärtan ofta svårt att precisera. Ta inte chanser. Ring en ambulans eller gå till akuten.

Diabetic akut

En diabetiker nödsituation kan börja med kraftiga buksmärtor. Ta dessa smärtor på allvar och söka akut medicinsk hjälp.

Previous:nothing Next:orsaker av myom

Relaterade artiklar


 • hur du får ut mesta möjliga nytta av varje läkarbesök
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • definition av förskott direktiv
 • vad är hormonbehandling?
 • symtom av dricksvatten inte tillräckligt med vatten
 • hur man köper och använder automatisk piller dispensrar
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • effekterna av anestesi på fostret
 • barn migränbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com