stadier av graviditeten & baby vikt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-25
Om du är gravid kan du räkna med att gå upp i vikt, men hur mycket? Är du vinner för snabbt eller för långsamt? Det finns ingen standard svar som passar alla, men det finns riktlinjer baseras på hur mycket du vägde innan bli gravid. Här är några riktlinjer om graviditet viktökning så att du vet vad som väntar

Total viktökning

Det finns ingen bestämd mängd vikt du bör få under graviditeten, finns det några generella riktlinjer. Om du var underviktig innan det blir gravid, bör ditt mål vara mellan 28 och 40 pounds. Om du var en normal vikt innan graviditeten, bör du få mellan 25 och 35 pounds under graviditeten. Överviktiga kvinnor bör försöka att bara få mellan 15 och 25 pounds. Om du väntar tvillingar kan du förvänta dig att få mellan 35 och 45 pounds under graviditeten.

Första trimestern

Under den första trimestern flesta kvinnor får mellan tre och sex pounds, men om du är överviktig är det rekommenderat att du försöker bara få 1-2 pounds. Vissa kvinnor kan ha problem med att vinna något i vikt under den första trimestern på grund av graviditetsillamående. En del kvinnor med svårare graviditetsillamående faktiskt kommer ner lite i vikt under den första trimestern.

Andra trimestern

Under den andra trimestern kvinnor som började underviktiga eller på en hälsosam vikt bör få 1-2 pounds per vecka. Överviktiga kvinnor bör få ungefär en pund per vecka. Sikta på en långsam, stadig viktökning, men du kan förvänta några smärre variationer från vecka till vecka.

tredje trimestern

Under tredje trimestern att vikten rekommendationer är ungefär desamma som i den andra. En till två pounds per vecka för normal och underviktiga mammor och ett halvt kilo per vecka för de som är överviktiga. Det är viktigt att kontakta din läkare om du ser plötslig viktökning eller viktminskning under tredje trimestern, eftersom detta skulle kunna vara ett symtom på preeklampsi. Under den senaste veckan eller två av graviditeten kan du inte vinna någon vikt som din kropp förbereder sig för leveransen.

Efter leverans

De flesta kvinnor förlorar mellan 17 och 20 u00A3 omedelbart efter förlossningen. Hur snabbt resten lossnar varierar. Om du vunnit mer i vikt än rekommenderat under graviditeten kan du ha en tuffare tid att förlora all vikt. Amning hjälper vikten lossnar snabbare, men om du ammar du kan finna det svårt att förlora de sista pounds tills du har slutat.

Previous:nothing Next:Fördelarna med fot-reflexologi

Relaterade artiklar


 • hur man får det bästa hela kroppen arbeta utan någon vikter
 • Hur länge kan du använda ett rakblad?
 • hem rättsmedel för barns öronvärk
 • Effekterna av frön Morning glory
 • premenstruella syndrom symtom
 • Hur sluta röka just nu
 • orsaker till alkoholmissbruk
 • orsakerna till Enterococcus faecalis
 • över disk behandling för bältros
 • hur du får ditt apotek för att hjälpa till med medicinen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com