symptom på uttorkning och utmattning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-12
Även om många människor tror att risken för uttorkning och utmattning är störst på sommaren, kan uttorkning faktiskt vara ett problem året runt. Uttorkning kan inträffa när som helst på året och är ofta värre på vintern eftersom folk sällan tänker att titta på det utanför sommarmånaderna. Eftersom uttorkning och utmattning kan hända när som helst, måste du känna till tecken

mild uttorkning Konsumtion

Det första tecknet på uppkomsten av uttorkning brukar törst. Om du befinner dig plötsligt törstig, se till att dricka något som faktiskt kommer att släcka din törst som vatten. Andra symptom på mild uttorkning och utmattning är: aptitlöshet, torr hud, hudrodnad, mörkfärgad urin, muntorrhet, trötthet, frossa och yrsel. Dessa symtom kan botas relativt lätt genom att dricka mycket vätska och ta en lång period av vila. Om inte symtomen framsteg eller förvärras finns det sällan något behov av att ringa en läkare vid lindrig uttorkning och utmattning.

När Uttorkning försämrar

Om en person med uttorkning och utmattning fortsätter att arbeta i stället för att fylla på vätska och vila, uttorkning och utmattning kan förvärras. Symtom på ökad uttorkning och utmattning är: ökad hjärtfrekvens, ökad andning, minskad svettning, minskad urinering, ökad kroppstemperatur, extrem trötthet, muskelkramper, illamående, huvudvärk och stickningar i extremiteterna. Om uttorkning och utmattning är tillåtna för att nå denna nivå, kan du ringa en läkare, även vila och ökad vätskor kommer förmodligen att vara receptet för dagen.

när man ska ringa Emergency Help

Om de lämnas obehandlade, uttorkning och utmattning kan nå nivåer där akutvård behövs. Om du eller någon du känner uppvisar något av följande symtom, ska akutvård omedelbart uppsökas: muskelryckningar, kräkningar, racing puls, skrumpna hud, dim vision, smärtsam urinering, förvirring, andningssvårigheter, kramper, bröst och buksmärtor, och i mycket svåra fall, medvetslöshet. Om dessa symptom uppträder och uttorkning och utmattning inte behandlas, kan mer allvarliga symtom uppkommer, och i vissa fall kan även leda till döden.

förebygga Dehydrering och utmattning

För att förhindra uttorkning och utmattning, se till att dricka rikligt med vätska under dagen. Den genomsnittliga personen förlorar någonstans mellan en halv liter och en liter vätska per dag mellan svettningar, urinering och andning. Denna vätska måste fyllas på åtminstone. De flesta läkare rekommenderar en enskild dryck någonstans mellan 8 till 10 glas vatten om dagen för att hålla kroppen hydrerad. I yttersta ansträngning, som gräsklippning eller tränar, är mer vätska som behövs.

behandla Dehydrering och utmattning

Behandling för uttorkning och utmattning är logiskt. En person som lider av uttorkning och utmattning bör ges mycket vätska och vila. Många läkare rekommenderar att personer som lider av mild uttorkning och utmattning slappna av och dricka mycket vatten som börjar i små klunkar för att undvika ytterligare sjukdom. Gatorade och andra, elektrolyt förbättrad dryck kan också rekommenderas men även i små klunkar för att förhindra ytterligare ohälsa. I fall av uttorkning där akut hjälp kallas, kan läkare injicera socker vatten i den enskilde genom en IV att rehydrera kroppen snabbare.

Previous:nothing Next:hem lindring av mensvärk

Relaterade artiklar


 • vad är remifemin?
 • tecken på narkotikamissbruk förnekande
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • hur man får det bästa hela kroppen arbeta utan någon vikter
 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • symtom på en adrenalinkick
 • naturläkemedel för klimakteriet symtom
 • barn meningit symtom
 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com