symtom av dricksvatten inte tillräckligt med vatten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-25
Den mänskliga kroppen är 60 till 70 procent vatten. När en person inte dricker tillräckligt med vatten, kan det ha negativa effekter på kroppen och hur det fungerar. Inte dricka tillräckligt med vatten påverkar din hälsa. Enligt NaturoDoc. com kan människor överleva utan mat i en jättestor två månader, men kan bara gå utan vatten i några dagar innan kroppens funktioner äventyras. Bland annat spolar vatten ut gifter i kroppen och håller väsentliga organ fuktig så att de kan fungera

Du behöver:.
Hallonbladsté.
Kokande vatten.

Symtom på uttorkning

När en person slutar dricka vatten eller inte dricker tillräckligt, de kan bli uttorkade. Symtom på uttorkning omfatta torr och klibbig mun, insjunkna ögon, inte producerar tillräckligt med tårar, lite eller ingen urinproduktion och letargi, enligt National Institutes of Health. Människor som inte dricker tillräckligt med vatten kan också utveckla lågt blodtryck och snabb puls.

Vad händer om du inte dricker tillräckligt med vatten?

Kroppen kan inte överleva utan vatten. Vattenförbrukningen hjälper kroppen andas, eftersom det fuktar lungorna. Lungfunktionen kan använda upp till en halvliter vatten varje dag, minskar kroppens fukt genom utandning. När det flytande inte ersätts, det gör det svårt att andas. Människor som inte dricker tillräckligt med vätska kan också få överviktig, har låg muskeltonus och en minskad förmåga att smälta maten.

Hur mycket vatten ska människor dricker per dag?

De flesta människor lever i ett tillstånd av uttorkning och vet inte ens det, enligt NaturoDoc. com. Men om människor följer den allmänna rekommendationen att konsumera åtta till tio glas vatten om dagen, de kan stanna tillräckligt mycket vätska. Detta vattenintag ska spridas över hela dagen så det är inte konstant lust att gå till badrummet.

Caffeinated och alkoholhaltiga drycker

Medan koffeinhaltiga och alkoholhaltiga drycker är flytande, de inte nödvändigtvis släcka törsten . Detta beror på att produkter som läsk, kaffe och öl ge upphov till att bli uttorkad. Dessa drycker påskynda faktiskt kroppens eliminering av vätskor. När detta inträffar är milda symtom av uttorkning erfarna, inklusive halsbränna, magont, smärta i nedre ryggen, huvudvärk och depression.

Äta en hälsosam kost

Att äta en hälsosam kost som innehåller minst fem portioner frukt och grönsaker per dag är också viktigt, eftersom de flesta av kroppens dagliga vätskeintaget kommer från vad vi äter. Om du upptäcker att du är extremt törstig, inte äta en hälsosam kost, eller känsla uttorkad, dricka kallt vatten i stället för varmvatten. Enligt Southern Cross Health Insurance, absorberar kroppen kallt vatten snabbare.

Previous:nothing Next:stadier av graviditeten & baby vikt

Relaterade artiklar


 • symptom på uttorkning och utmattning
 • Hur sluta röka ...
 • Hur vet du är i arbete
 • hemolytiska streptokocker symtom
 • långsiktig behandling för alkohol
 • hur man väljer äldreomsorg
 • biverkningar av användning av ibuprofen
 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
 • Vad är en normal BMI för barn?
 • hur man ska äta innan en koloskopiundersökning: tarm prep
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com