symtom på en adrenalinkick

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-03
En adrenalinkick är resultatet av stimulering av det sympatiska nervsystemet del av det autonoma nervsystemet. När människor känner att de är i fara-som med möten med elaka hundar-deras kroppar kommer att vidta åtgärder i syfte att hjälpa till att undvika skador och fly fara. Dessa steg eller symtom är kroppens sätt att hantera ökad larm eller stress, som kallas kamp-eller-flight respons. Under detta svar, är det hormon adrenalin frigörs, vilket möjliggör vissa fysiologiska förändringar i kroppen.

öka i styrka

Den mest uppenbara symptom på en adrenalinkick är upplevelsen av en ökad styrka och energi. Detta beror på katekolaminer och kortikosteroider (stresshormoner) pumpas genom kroppen. Efter frisläppandet av dessa hormoner, hjärtat slår snabbare, vilket möjliggör en högre hjärtminutvolym. Detta i sin tur frigör en stor mängd energi.

Naturliga smärtstillande medel

Endorfiner (starka smärtstillande medel) utsöndras i blodet från hypofysen och hypotalamus. Endorfinerna ger en person möjlighet att kämpa eller fly, även om kroppen har lidit en skada. Till exempel, under påverkan av adrenalin-inducerade endorfiner, kan en person ha möjlighet att slåss med bruten hand eller köras på en stukad fotled.

Ökad energi

kroppen naturligt lagrar socker (glukos) och fett (lipider), och det frigör ämnen när kroppen behöver energi mellan måltiderna. Under en adrenalinkick, socker och fett lagras i kroppen snabbt ingjuta in i blodomloppet för en snabb explosion av energi. Kolesterol är också pumpas in i blodomloppet att upprätthålla energi när nivån sjunker blodsockret.

Blodtryck, andning, och svett

blodet ökar trycket under en adrenalinkick. Så gör andning, som medger större syremättnad till musklerna. När musklerna har mer syre, är de mer användbara i rörelse och slåss, och de kommer att vara mindre benägna att stelna eller kramp. Svett ökar också att hjälpa till med kylning av överhettade muskler.

Senses

Eleverna i ögonen vidgas för att ge bättre syn att fly och undvika fara. Andra medvetenhet sinnen, såsom hörsel och beröring, är också ändras under en adrenalinkick. Hörseln är bättre, och kroppen blir stel. Som uppstår för att hjälpa en person uthärda skärsår, skrapsår och brännskador tills han är utom fara.

Matsmältningssystemet /Urinvägar

blodflödet till matsmältningssystemet är reducerat, upphör matsmältningen så att blodet kan riktas till musklerna och hjärnan. Detta ökade blodflödet till hjärnan och musklerna ökar fysisk och mental svarstid. De behov av att urinera och tömma tarmen ökar så att infektionen inte kommer att inträffa om det finns en buken injury. During en adrenalinkick, nära människor som de någonsin kommer att vara att ha övermänsklig styrka, snabbhet och smidighet. Det finns rapporter om människor lyfta bilar för att rädda barn fastna under och slåss med flera skottskador. Varje förekomst tillskrivs adrenalin, det hormon som innebär ändringar av funktioner i kroppen när det pumpas på hög volym så att instinkt och mänsklig kroppslighet tar över i situationer där långsam och genomtänkt tanke kan misslyckas.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för bränna ärr efter såret läkt?

Relaterade artiklar


 • sömnapné hos spädbarn
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ett kejsarsnitt graviditet ärr?
 • Hur man vet om ditt barn är lite förälder
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • återvinningsgrad definition
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • vad är en colonic?
 • orsakerna till stickningar i fötter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com