vad är det normala rörelseomfång i axeln?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-22
Rörelseomfång (ROM), även känd som gemensamma flexibilitet, är mängden av gemensamma rörelse i specifika riktningar. ROM mäts vanligen med en goniometer, en linjal-gradskiva snygg apparat som mäter graden av flexion, eller utvidgning av en gemensam. Mängden av flexibilitet varierar mellan människor. Vissa människor är naturligt mer flexibla, medan andra människor ROM kan minskas genom skada eller inaktivitet, den vanligaste orsaken till en minskning eller förlust i ROM. Axelleden är en av de mest flexibla lederna i människokroppen. Byggandet av de ben som bildar axeln tillåter olika motioner som inte kan uppnås genom flesta andra leder

axelleden

axelleden, även känd som Glenohumeral gemensamma, omfattas av gemensamma kategorin boll-och-uttaget. En annan vanlig boll-och-socket joint är höften. Den axel betraktas som en boll-och-socket joint eftersom glenoid fossa av skulderbladet (leden mellan axeln) ansluter överarmsbenet, vilket är överarmen ben som har en kula i övre änden. En frisk axel utan skada har normalt åtta olika riktningar på skivan. De är flexion, extension, översträckning, inåtrotation, utåtrotation, circumduction, adduktion och abduktion.

Flexion, extension, Hyperextension

böjning i axeln uppstår när armen förs till en böjd position, medan förlängningen gör armen för att återgå till en rak position. Översträckning är förmågan i armen för att gå förbi normala nivåer av förlängningen, som när de flyttar armen på baksidan av kroppen med ett uträtat armbåge.

Intern och extern rotation

Inåtrotation av bogen är aktiv vridning av armen, medan extern rotation är tur att vrida på armen. Dessa rotationer kan påvisas genom att utvidga armen passiv vid sidan av kroppen, med armbågen nedåt och vrida armen tills armbågen ansikten uppåt och sedan tillbaka igen.

Circumduction

Circumduction på axeln innebär att man går armen i en helt cirkulär rörelse. Denna rörelse anses vara en blandning av alla möjliga ROM riktningar i en boll-och-socket joint.

Adduktion och abduktion

Adduktion av bogen är när armen flyttas nära kroppen, som att placera armen företaget mot sidan av kroppen. Abduction är det rakt motsatta, och har visats när armen är flyttat från kroppen, som att höja armen ovanför huvudet eller extending det utåt från den kroppen i någon riktning.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa bröst från att växa

Relaterade artiklar


 • spädbarn hypothyroid symtom
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • botemedel för en baksmälla
 • Definitionen av binjurarna
 • hur man kan slå endometrioisis 76 - förstå sjukhus för endometriehyperplasi hysterektomi
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • kan prenatal vitaminer orsaka illamående?
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • Vad är springmask?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com