vad är hormonbehandling?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-08
Hormonbehandling har genomgått många kontroverser, och även hävdar att det helt kan stoppa klimakteriet, men vad är sanningen? För att förstå hur hormonbehandling fungerar och varför det används, är det nödvändigt att titta på dess ursprung, samt hur den har utvecklats.

Nya framsteg inom hormonersättningsbehandling fortfarande förekommer och dagens kvinnor har många fördelar som deras förfäder gjorde det inte. Även om det kanske inte är perfekt, det finns bevis för att HRT kan minska risken för vissa sjukdomar.

Du behöver:
Clean Hands
. Rengör och steriliseras behållare för att lagra dina bröstmjölk.
En bekväm yta.

Origins

Hormonbehandling ursprungligen startade 1930, som ett sätt att hjälpa kvinnor som går igenom klimakteriet. Den kvinnliga kroppen har två huvudsakliga hormoner som minska när denna process startar-östrogen och progesteron. Vanliga symtom är värmevallningar, nattliga svettningar och trötthet.

Vid första, hormonbehandling bara används för att behandla dessa symtom och endast godkänts av FDA för användning. Östrogenbehandling var den vanligaste, med progesteron terapi på frammarsch efter 1980.

Fördelar

Det var inte förrän efter 1960 att andra förmåner med hormonbehandling började uppdagas. Läkare konstaterade att patienter som östrogen visade färre tecken på åldrande, såsom rynkor, och att andra sjukdomar kan förhindras. Förebyggande av cancer sågs som en av de största fördelarna med denna terapi, liksom minskningen av risken för hjärtsjukdom.

Det finns dock en baksida till hormonbehandling. I vissa fall ger en patient för mycket östrogen rubba den känsliga balansen i kroppen och hade potential att förvärra vissa typer av cancer, såsom bröstcancer.

Evolution

Hormonbehandling började utvecklas i 1980-talet och började läkarna att ordinera i tillägg till östrogen. I vissa fall, läkare föreskrivna även små doser av testosteron för att hjälpa kvinnor som förlorar sitt hår under klimakteriet, med viss framgång.

Hälsorisker dock fortfarande närvarande. Dagens moderna östrogen, progesteron och testosteron även mediciner kommer från syntetiska hormoner, och medan de är effektiva på att imitera den naturliga funktionen av regelbundna hormoner, fortfarande de inte ansågs vara perfekt.

Med början i slutet 1980-talet och fortsätter fram till idag, kompoundering apotek och även några OTC-medicinering bolagen började experimentera med naturliga former av växtbaserade östrogen och progesteron. Soja-derived östrogen och växtbaserad östrogen från vilda jams är nu allmänt används, och många läkare anser att dessa naturliga former av hormoner för att vara säkrare, men ingen långsiktig tester har gjorts.

Effekter

Hormonbehandling rekommenderas allmänt när symptom på klimakteriet start, och kan även ges under före klimakteriet, det stadium där hormonproduktion börjar långsamt. Denna behandling rekommenderas också för dem som antingen genomgå en hysterektomi, eller i vissa fall, och endometriecancer offergåva.

Biverkningar kan faktiskt likna den hos normala klimakteriet, inklusive varma svettningar och irritabilitet, och läkare kan behöva justera beloppen för hormoner som används för att hitta den rätta balansen för patienten.

Varning

Samtidigt som de flesta över disk östrogen tillskott är helt säkra, finns det några kontroverser över sin dosering förfaranden. Vanligtvis tillhandahålls som en kräm formel som gnids på olika ställen av kroppen, finns det en risk för att få medicinen i grädden "lösa" på botten av behållaren.

Det kan innebära överdoserar östrogen på några dagar, medan inte får tillräckligt med andra dagar. Det är bäst att söka en läkares råd och vård innan någon form av hormonbehandling.

Previous:nothing Next:barn meningit symtom

Relaterade artiklar


 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • lindriga symtom ms
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
 • hur lätt spädbarn hosta
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • Vilken funktion i sköldkörteln?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com