vad är inåtväxta hårstrån?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-04
Många människor i alla åldrar och raser uppleva en inåtväxta hår minst en gång under sin livstid. Det anses ganska normalt och, lyckligtvis, inte utgör någon omedelbar fara för dem som berörs. En inåtväxta kan orsakas av flera skäl, men det är möjligt att förebygga och behandla en inåtväxta hår, liksom. Fortsätt läsa för att lära sig exakt vad en inåtväxta hår är och hur du kan undvika eller bli av med en

Definition

Den exakta definitionen av en inåtväxta hår är följande: ett tillstånd där en eller flera hårstrån växer bakåt eller i sidled in i huden. En inåtväxta hår bryter inte igenom huden. De är ofta åtföljs av en hårsäck infektion (kallas follikulit). De kan uppstå överallt på kroppen där håret är närvarande, inklusive ansikte, huvud, ben, bröst och armar.

Utseende

inåtväxta hårstrån liknar små knölar som ofta är röd och ser irriterad. Ibland finns det en närvaro av vitt eller gult pus under hudens yta. Om huden är skadad, kommer pus sippra ut. Inåtväxta hårstrån kan variera i storlek, men är nästan alltid små (som en finne) och ibland svårt att se. Om du upplever en stor inåtväxta hår, är det sannolikt ett resultat av en mer infekterade hårsäcken.

Orsaker

Det finns flera orsaker till inåtväxta hårstrån, men de mest populära orsaken är rakning eller vaxning /tweezing. I princip kan vad som helst som bryter håret bort resultera i en inåtväxande hår. En annan ledande orsaken till inåtväxta hårstrån är åtsittande kläder som inte tillåter håret att växa utåt. Ibland inåtväxta hårstrån förekommer naturligt. Detta är en följd av blockerade porer som orsakas av smuts eller död hud som tvingar håret att växa bakåt eller åt sidan.

Förebyggande

inåtväxta hårstrån är inte alltid förhindras, men det finns åtgärder du kan vidta för att göra dem mindre benägna att inträffa på kroppen. Dessa inkluderar peeling huden med Scrubs (helt enkelt placera en nypa socker i din normala kropp tvätta och massera in i huden), svampar bad och skurar och växlande riktning du rakar dig. Återfuktar huden efter rakning eller vaxning och se till att du torkar dig väl efter bad.

Behandling

Det bästa sättet att behandla en inåtväxta hår är att placera en varm tvättlapp över det drabbade området. Låt det som i 5 till 10 minuter. Detta kommer inte att bli av med inåtväxta hår omedelbart, men det varma vattnet kommer att öppna dina porer upp och låt inåtväxta hår att bryta sig loss och /eller växa fram igen. Du kan också använda krämer som innehåller syror och ta ibuprofen att lindra någon smärta. Breaking huden rekommenderas inte eftersom detta kan lämna ärr eller öka chanserna för en större infektion.

Previous:nothing Next:kronisk vit substans sjukdom

Relaterade artiklar


 • Effekterna av frön Morning glory
 • tecknen på värmevallningar
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • hur man får fertilitetspreparat
 • symtom på en adrenalinkick
 • prostataförstoring rättsmedel
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hyperbar syrgasbehandling biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com