vad som orsakar hjärtan att skadas?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-09
Hjärtat är en kraftfull muskel som pumpar syrerikt blod och andra näringsämnen i hela kroppen. Det finns många delar av hjärtat som kan skadas. På grund av de framsteg inom medicinen kan skada hjärtat fastställas och mätas. Ibland skador som uppstår är utanför vår kontroll. Trauma och biverkningar av läkemedel kan skada hjärtat. Ålder och ha en familj historia av hjärtsjukdomar finns saker du har ingen kontroll över. Det finns dock några saker som orsakar skador på hjärtat som kan kontrolleras av dig. Faktum är att i många fall kan du förhindra

Definition

Heart skador är skador i hjärtats foder, ventiler, muskler, artärer, eller elsystem. Mer än en del av hjärtat kan skadas vid samma tidpunkt. Också skada kan leda till döden hjärta cell. Ärrvävnad efter celldöd kan också förekomma. Detta får hjärtat att slå mindre effektivt och hjärtslag kan bli oregelbunden. Skador på hjärtklaffarna resultat i ventiler som stängs inte ordentligt. Skadan kan också leda till att ventilen öppningar för att bli smal som också leder till felaktig funktion.

Detection

För att avgöra om personer har skador på hjärtat, bör de testas. När de märker ett problem, kan skadan vara allvarlig. EKG är ofta gjort om hjärtat skador misstänks. Andra metoder för att upptäcka skador på hjärtat är en ekokardiografi, hjärtkateterisering, kranskärlsröntgen, eller en CT och PET-scan. Blodprover kan göras för att fastställa skador på hjärtat samt

hjärtinfarkter

En vanlig orsak till skador på hjärtat är en hjärtattack. En hjärtinfarkt är död hjärtmuskeln till följd av inte räcker syre att ta sig till hjärtat. Syret blir inte till hjärtat eftersom det finns ett block i blodflödet till hjärtat. Blocket kan orsakas av en blodpropp. Ett koagel fälls av plackbildning i blodkärlen som försörjer blod till hjärtat.

Okontrollerat högt blodtryck

Okontrollerad högt blodtryck kan skada ditt hjärta på flera sätt. Det första, om artärerna som leder till ditt hjärta är inskränkt redan, kan högt blodtryck avbryta ytterligare blodflödet till hjärtat. Högt blodtryck gör ditt hjärta arbeta hårdare, så småningom orsakar den vänstra delen av ditt hjärta för att få större än normalt eller att få stel. Belastningen på hjärtat av högt blodtryck kan orsaka ditt hjärta att försvaga och slutligen misslyckas.

Rökning

Rökning orsakar ditt hjärta att slå snabbare än det borde. Det ökar också kolmonoxid i blodet som berövar kroppen av syre komma till ditt hjärta. De kemikalier i tobak orsaka dina blodkärl att stelna som kan utlösa ett koagel kan bildas. Dessutom, rökning påskyndar nedbrytningen av det onda kolesterolet. Detta kan också orsaka blodproppsbildning. Rökning sänker också det goda kolesterolet som skyddar hjärtat.

Överdriven alkoholkonsumtion

En överdriven alkoholkonsumtion definieras som mer än en drink per dag för en kvinna och mer än två drinkar per dag för en man. Dricka för mycket alkohol under en lång tid försvagar hjärtat så att den inte kan pumpa blodet på ett effektivt sätt. Vanligtvis finns det inga symtom förrän skadan är ganska svår. Vid det tillfället, de symptom som uppträder är symptomen på hjärtsvikt.

Förebyggande

Förutom att inte röka och kontrollera blodtrycket, finns det flera andra saker du kan göra för att aldrig få skador på hjärtat. Först kan du äta en hälsosam kost. Många tror att medelhavskosten är en bra kost att följa. Denna diet antyder att äta mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Vi uppmanar också äta mycket fisk. Kosten råd med nyttiga fetter som rapsolja och olivolja. Dessutom äter nötter, dricker rött vin, med måtta, föreslås. Det rekommenderar att du äter väldigt lite rött kött.
annat sätt att förhindra hjärtskador är att få mycket motion.

Previous:nothing Next:hemolytiska streptokocker symtom

Relaterade artiklar


 • hur man väljer äldreomsorg
 • hur man lär sig att inte blinka vid tillämpningen av kontaktlinser
 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • panikattack symptom hos ett barn
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • kan prostatacancer botas?
 • prostataförstoring rättsmedel
 • biverkningar av användning av ibuprofen
 • orsakerna till förstoppning hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com