Vilka är symtomen av värmevallningar?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-31
När din kropp förändras, slutar menstruation och fertilitet, utlöser det hormonella förändringar, sätta igång en rad symptom. Värmevallningar är ett symptom på klimakteriet, är det tidigt stadium innan kroppen i klimakteriet. Värmevallningar kan vara en olägenhet. Det är viktigt att förstå vad du går igenom och hur man justerar då denna nya fas i ditt liv börjar

. Identifiering

Värmevallningar kan vara en mild värme eller en intensiv, plötslig värme på överkroppen, speciellt i ansiktet och halsen. Nattliga svettningar är värmevallningar som uppstår och störa sömnen. Det är möjligt att vakna upp helt dränkt i svett. Ansikte, hals och övre bröstet kan funktionen röd, fläckigt hud. Du kan känna en kall känsla när en varm blixt försvinner.

Effekter

En snabb hjärtrytm eller ångest kan förekomma under en varm blixt. Ångest kan bygga på en nivå som en kvinna kommer att börja uthärda panikattacker. Svåra fall av ångest leda till problem som endast kan lindras genom medicinering.

Funktion

Värmevallningar börjar inträffa när en kvinnas kropp går in i klimakteriet. Östrogennivåer minskar och hypotalamus, den del av hjärnan som styr vår kroppsvärme, kan bli "förvirrad". Kroppstemperaturen kan lyfta upp till 6 grader högre än normalt, vilket ger dig obekväm. Hypothalamus berättar hjärtat och blodkärlen att kyla kroppen ner, och du är kvar olycklig, svettig och kyld.

Tidsplan

Värmevallningar kan fortsätta att förekomma i 2 år, på i klimakteriet eller på obestämd tid. De topp vanligt när menstruationen har upphört i 2 år. En varm blixt kan pågå i några minuter eller 30 minuter åt gången. De kommer plötsligt och kan fortsätta i skurar av värme under en period av timmar, eller du kanske bara har ett fåtal händelser på en vecka. Huvudvärk, illamående, svaghet och yrsel kan följa värmevallningar. Du kan även känna en känsla av kvävande när värmevallningar är intensiva.

Förebyggande /Lösning

Klänning i lager för att bidra till att ge dig själv lättnad under en varm blixt episod. Ta bort lager som din kropp värmer upp. Lättare kläder kommer att hålla kläder från att lägga till kroppstemperatur. Drick isvatten eller äta kyld mat för att bekämpa den ökande värmen i en varm blixt. En läkare kan ordinera hormonersättningsterapi, bio-identiska hormoner eller andra läkemedel. Värmevallningar hos kvinnor och män är också orsakas av cancer, carcinoidsyndromet och läkemedel.

Previous:nothing Next:polycystiskt ovariesyndrom sjukdom syndrom

Relaterade artiklar


 • hur man sätter kontakter i en hand
 • beteendemässiga effekterna av nikotin
 • hur man förlorar den snabbt babytyngd
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • Hur länge kan du använda ett rakblad?
 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • neti pot alternativ
 • Vilka är de behandlingar för förstoppning hos barn?
 • Fördelar med att använda en video babyvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com