behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-22
Livmoderhalscancer, som en gång var den ledande dödsorsaken hos kvinnor, är en av de mest lätt diagnosen cancer. Och om det upptäcks tidigt, kan det förebyggas. Regelbundna möten med en gynekolog för att administrera cellprov kan precisera cellförändringar som tyder på möjliga precancerösa celler, även känd som cervikal dysplasi

Typer

Det finns två typer av skivepitelcancer intraepitelial lesioner, eller som det mer allmänt känd, livmoderhalscancer dysplasi. Det kan antingen vara låggradig dysplasi eller hög kvalitet dysplasi. Låggradig dysplasi omfattar celler som börjar bli onormal. Höggradig dysplasi är onormala celler, men de har ännu inte invaderat omkringliggande vävnader livmoderhalscancer.

Orsaker

De flesta cellförändringar celler som finns i livmoderhalsen orsakas av humant papillomvirus, eller HPV. Många kontrakt HPV någon gång i sitt liv, och det finns minst 15 typer av viruset som kan orsaka allvarliga cellförändringar i livmoderhalsen celler. Det finns inget botemedel för alla typer av HPV-virus, men det finns ett vaccin tillgängligt som skyddar mot vissa typer av virus som kan orsaka livmoderhalscancer.

Behandling

Om allvarliga cellförändringar i livmoderhalsen celler påträffas, kommer läkaren troligen göra en kolposkopi, som kommer att förstora svårighetsgrad dysplasi och läkaren kommer att kunna ta bort alla onormala celler. Om det finns en allvarlig dysplasi kommer patienten att behöva en annan typ av förfarande för att garantera att alla avvikelser är borta. Patienten kan behöva en biopsi, vilket kan göras med en laser eller tråd-formade kon som skrapar bort cellförändringarna. Efter biopsi, kommer de flesta kvinnor behöver komma in för cellprov varannan månad inledningsvis att garantera att det inte finns några fler cellförändringar. Om dysplasi är allvarlig nog, kan läkaren välja en total hysterektomi för att se till att alla precancerösa celler avlägsnas.

Förebyggande /Lösning

Vissa riskfaktorer har associerats med en ökning av en kvinnas risk för livmoderhalscancer dysplasi . Ett stort antal sexpartners verkar upp chanser på grund av sammandragning av HPV är mer troligt. Rökning ökar också kvinnans chanser att en onormal cellprov. Det är viktigt att fortsätta cellprov årligen så att ingen avvikelser förekommer.

Risker

Om fångas tidigt, cervikal dysplasi kommer förmodligen inte att förvandlas till livmoderhalscancer. Men utfört vissa av de förfaranden, särskilt om dysplasi är allvarlig, kan försvaga livmoderhalsen, vilket kan leda till missfall eller inte kan bära graviditeten till full sikt. Läkare kommer att göra en patient medvetna om denna risk och, om patienten blir gravid senare, men vissa åtgärder måste vidtas för att säkerställa att livmoderhalsen är stark nog att bära barnet.

Previous:nothing Next:hur att vara frisk under graviditet

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för fostrets Alcohol Spectrum?
 • hur man kan sträcka en rotatorkuffen
 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur man ultraljud en lever
 • vad är den genomsnittliga kostnaden för mödravården?
 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen
 • farliga biverkningar av ibuprofen hos barn
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • hur man använder naturliga sätt att få arbetskraft
 • effekterna av kolon rensningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com