biverkningar av svartmögel

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-21
Medan svartmögel har fått etiketten på skurken i den senaste tiden, det är faktiskt en viktig del av den naturliga processen. Svartmögel, ofta en term för Strachybotrys atra, som är slemmig och grön-svart, är ett av naturens sätt att bryta ner löv, döda träd och annat organiskt material. Självklart, om ditt hus är fuktigt, det kan också angripa sheetrock, dina väggar och allt trä i huset. Den producerar sporer, som ofta orsakar allergiska reaktioner. Den svarta mögel producerar också mykotoxiner

Betydelse

Våra kroppar tål mindre mängder av mögel och mykotoxiner de skapar. Detta beror på att de är överallt i naturen. Men i en innehöll området som hemma effekterna bli långt mer farliga för enskilda. Våra kroppar tål mögel och mykotoxiner i små mängder. I större mängder kan de vara en hälsofara. Eftersom exponering för mykotoxiner är relativt sällsynt, allergiska effekter är vanligare än toxiska effekter. Den giftiga mögel symptom som huvudvärk och andningssvårigheter kommer från mykotoxiner.

Identifiering

De flesta människor har mögel någonstans i sitt hem, sin del av livet. När föroreningen är för stor, symptom uppstår. Du kan ofta känna igen mögel förorening genom visuell kontroll och fuktig lukt kvar av mögel. Om du hittar även små mängder av mögel i ditt hus, är det bäst att ha huset testas för att se om det finns betydande nivåer. Ofta det första sättet människor finner svartmögel i huset är på grund av sjukdom från den.

Effekter

Kronisk bihåleinflammation och allergiska symtom kan tyda konstant exponering för svart mögel. Giftigt mögel förgiftning inte bara irriterar slemhinnorna, men orsakar också skador på nervsystemet. Detta kan orsaka huvudvärk, minskad koncentrationsförmåga, koncentration och mental skärpa, och yrsel. Blödning i lungorna är en av de mer allvarliga symptom av svartmögel förgiftning.

Överväganden

Kolla ditt hem för läckande rör. Detta är ofta en plats som svart mögel börjar växa. Hus med dålig ventilation kan förhindra värmeförlust men också skapa en god miljö för svartmögel att utvecklas. Översvämningar och hög luftfuktighet skapa fler möjligheter för utveckling av svartmögel. Du skulle kanske även hitta det som växer i taket om det finns en läcka i taket.

Förebyggande /Lösning

För att undvika biverkningar av svartmögel är det viktigt att ta bort och ersätta sheetrock eller trä som visar tecken på gjutning. Rengöring ditt hem med en fungicid är en annan metod för att förebygga, men inte en garanti, eftersom mögel ofta utvecklas inom områden som inte sett.

Överväganden

Om du visar några tecken på svartmögel förgiftning, särskilt ofta huvudvärk när huset under längre perioder, är det bäst att ha en professionell test hemmet för giftiga svartmögel. Välj en ansedd professionell att endast tester och inte gör sanering arbete. Detta förhindrar potentialen i ett bedrägeri.

Home Solutions

Rengöring lösningar på marknaden hjälper till att förhindra tillväxt av svamp. Hemlagad läkemedel som innehåller tea tree olja är också oerhört effektiva. Eftersom du inte hittar mycket svartmögel i välventilerade hem, är det viktigt att öppna dörrar och fönster ofta och använda fläktar, avfuktare och luftkonditioneringsanläggningar med rena filter. Om du använder en klorkalk i badrummet området, hålla dörren stängd över natten så att sporerna inte flyta runt huset. Se till att fönstren är öppna och du har god ventilation vid rengöring av mögel. Bära en mask när du gör detta. Du kommer att minska svart mögel på kläder och tyg när du utsätter den för solljus. Vädra dynor och kuddar i hemmet en gång i veckan, och efter borttagning av mögel från läder, håll den polerad med en kvalitet läder lack för att förhindra framtida tillväxt.

Previous:nothing Next:sura uppstötningar symtom hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • fakta Medicare om
 • effekterna av heroin och metadon på ofödda barn
 • Hur länge kan du använda ett rakblad?
 • vad är den genomsnittliga kostnaden för mödravården?
 • hur man kan stärka barns muskler
 • hur man hittar en läkare i mitt område
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • solnedgången syndrom hos äldre
 • hem rättsmedel för feminina kliar
 • vad är en over-the-counter nagelsvamp behandling?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com