fördelarna med artificiell insemination

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-10
Insemination innebär fördelar för människor som vill ha barn men kan inte tänka för en eller annan orsak. Först och främst erbjuder insemination infertila par chansen att bilda familj. Kvinnor som väljer att förbli ogift men vill ha ett barn också använda artificiell insemination att bli gravid.
Det finns två olika typer av förfaranden som används under artificiell insemination. Den första innebär att föra in spermier direkt i livmoderhalsen (intracervical insemination eller ICI) och mest liknar naturliga umgänge, detta beror på att spermierna fortfarande behovet av att resa till livmodern på egen hand för befruktning ska ske. . Det andra förfarandet innebär att föra in spermier direkt i livmodern (intrauterin insemination, eller IUI), vilket ökar chansen för befruktning, eftersom spermierna inte behöver resa till livmodern på egen hand

Du behöver:
8 uns destillerat vatten.
1 /2 tsk bakpulver.
1 tsk salt.
Kokande gryta.
Omrörning sked.
Tratt.
Förvaringsbehållare.
Kamin.

Kostnad

Jämfört med andra fertilitet förfaranden, såsom in vitro fertilisering (IVF), är artificiell insemination relativt billigt. The National Association barnlöshet (se Referenser) rapporterade att den genomsnittliga kostnaden för en cykel med IVF är $ 8. 158-även andra beräkningar löper mycket högre-och för en cykel av artificiell insemination, $ 865. Vissa försäkringsbolag kommer att täcka en del av kostnaderna.

Biverkningar

Artificiell insemination är mindre invasiv än andra metoder infertilitetsbehandling och har färre biverkningar. Ibland fertilitet läkemedel förskrivs för kvinnan, mannen, eller båda, men inte alltid. Förfarandet är också smärtfritt.

Alternativ

Oftast gifta par kommer att använda makens sperma för artificiell insemination, men om det finns hälso-och fertilitetsproblem hos mannen, eller en kvinna som vill ha en bebis inte har partner, kan enskilda välja att använda en spermabank. Spermabanker skärm sina givare noggrant, och givarna underteckna juridiska former och avsäga sig alla föräldrars rättigheter. Ofta kvinnor eller par kan välja givaren baserat på fysiska egenskaper, hälsa, och även temperament och religion.
Ett annat alternativ som erbjuds av artificiell insemination Användningen av donerade ägg, om kvinnan inte kan producera friska ägg på egen hand.

närmast till Natural

Artificiell insemination möjliggör naturlig befruktning äga rum i kroppen. Denna aspekt tilltalar par som vill skapa en baby på ett sätt som närmast traditionella samlag.

Screening

Oavsett om sperma för artificiell insemination kommer från mannen, en spermabank, eller annan givare, det alltid tvättas och testas före insemination i syfte att minska sannolikheten för att passera några genetiska defekter på barnet.

Previous:nothing Next:hur man hittar en läkare i mitt område

Relaterade artiklar


 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • biverkningar av silverax
 • Vilka är de behandlingar för tarmparasiter hos barn?
 • hur man kan slå endometrioisis 76 - förstå sjukhus för endometriehyperplasi hysterektomi
 • hur du får ut mesta möjliga nytta av varje läkarbesök
 • hur man har ett barn utan sjukförsäkring
 • hur man får hjälp för din autistiska barn
 • Vad är en normal BMI för barn?
 • hur man kan vara till hjälp att en gravid vän
 • hur man desinficera och rengöra en svamp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com