främsta orsakerna till stress hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-14
Barn kanske inte behöver betala räkningar, försörja en familj eller komma i tid till jobbet, men de upplever stress, och det påverkar deras liv precis så starkt som vuxnas liv. Om ditt barn plötsligt börjar få mardrömmar, ökad aggressivitet eller hyperaktivitet, brist på intresse för familj eller vänner, äta problem eller en droppe i graderna, kan han eller hon vara under mycket stress. Förändringar kan förlust, konflikter och dåliga villkor hem orsaka stress för barn

Förändringar i Hem Rutin

Barn trivs i strukturerade hushåll med rutiner de kan förstå och förutse. Naturligtvis, när något händer för att störa deras normala rutiner, barn upplever stress. Att flytta till ett nytt hem eller byte av skola kan orsaka en hel del stress för barn. Att ta hem en ny bebis är en stressig tid för föräldrarna och barnen. Barn kan också bli stressade när det finns en brist på struktur i deras hem, eftersom de inte vet vad som väntar eller hur de ska bete sig.

Förlust

Ett barn upplever stress efter att ha förlorat något av värde för dem, som en säkerhet filt eller favoritleksak. Barn upplever en stor stress när de ställs inför föräldrarnas separation eller skilsmässa eller förlust av en nära anhörig eller husdjur. Efter en katastrof som en orkan eller terroristattack, barn upplever stress lika stora som vuxna.

Konflikt

Precis som konflikten orsakar stress och oro för vuxna, är det skadligt för barn. Föräldrarnas och familjens konflikt, särskilt föräldrar som argumenterar mycket framför sina barn, ta med stress på barnen. Konflikt med jämnåriga eller mobbning kan göra barn oroliga och rädda. Lokala konflikter, som lever i en osäker närområde, kommer att göra barnen känner sig stressade. Barn kan också uppleva oro när de ser en hel del av världens konflikter på nyheterna eller Internet. Självklart orsakar känslomässiga eller fysiska övergrepp inte bara stress för ett barn, men livslångt psykiska problem.

Developmental ändringar

Som barn växer, kan kroppen förändras få dem att känna sig oroliga och stressade, särskilt om de inte förstår vad som händer eller känna dig generad över sin kropp. Barn upplever också stress som de lista ut hur man ska vara oberoende och ta mer ansvar. Som barn ålder och börjar känna trycket att passa in, kommer de att gå igenom en hel del stress om de känner otillräckliga jämfört med sina jämnåriga (dvs. inte lika smart, inte så bra på sport, inte så attraktiva, etc). Grupptryck kan vara en stor källa till stress hos tonåringar. Föräldrar kan också bidra till denna stress som de pressar sina barn att göra goda betyg och bäst på fritidsaktiviteter.

Fysiska behov

När ett barns fysiska behov inte uppfylls, han eller hon kommer att gå igenom stress. Brist på tillräckligt med mat, husrum och kläder kommer att leda till stress, liksom brist på sömn. Ett barn som drabbas av en allvarlig olycka eller sjukdom kommer också känna stress. Barn behöver uppmärksamhet och kärlek att känna sig älskad, och en brist på detta på grund av överansträngda föräldrar eller överfulla hem eller inställningar i skolan kommer att orsaka stor stress och ångest.

Previous:nothing Next:hur man får sova när du har en ny bebis

Relaterade artiklar


 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • orsakerna till stickningar i fötter
 • vad som orsakar hjärtan att skadas?
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • hur man får fertilitetspreparat
 • hur man känner igen tecken på ägglossning
 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
 • symptom på uttorkning och utmattning
 • hur man vara medveten om att bestrålning av livsmedel får svälta oss
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com