hur att vara frisk under graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-21
Graviditet är en av de mest speciella och spännande tider i en kvinnas liv. Det är också en period under vilken det är viktigt att bibehålla optimal hälsa, att göra positiva livsstilsval och att äta hälsosam och näringsrik mat för att ge tillräcklig näring för barnet. Bra mödravård är en annan viktig del av graviditeten. Inte bara kommer att se din vårdgivare regelbundet bidra till att säkerställa välbefinnandet för både dig och ditt barn från den första trimestern genom tredje, men din läkare eller barnmorska kan ge dig svar på alla din graviditet, arbetskraft och leverans frågor.
1
Boka tid med en läkare eller barnmorska så fort du upptäcker att du är gravid så att. . du kan börja mödravård tidigt. Bra sjukvård från början av graviditeten kan du alltid skall övervakas och testas för tecken på komplikationer. Under din första examen, diskutera eventuella kroniska sjukdomar du har liksom alla läkemedel som du tar. Din läkare eller barnmorska kan ge dig prenatal vitaminer och tala med dig om dina matvanor för att avgöra om du kan kräva ytterligare tillskott som kalcium eller järn.
2.
Upprätthålla en måttlig, hälsosam livsstil som inkluderar en näringsrik kost och låg inverkan motion såsom promenader, yoga eller simning. Var noga med att äta gott protein, frukt, grönsaker, mejeriprodukter och kolhydrater. Undvika vissa livsmedel, bland annat opastöriserad mjölk och juice, rå fisk sushi och skivade deli kött, som kan sätta en gravid kvinna med risk för allvarliga livsmedelsburna sjukdomar, inklusive Listeria och Salmonella. Dessa sjukdomar kan inte bara göra modern mycket sjuk, men också riskerar att orsaka allvarlig skada ett foster. Begränsa eller undvika koffein så mycket som möjligt, bland annat kaffe, te och läsk, speciellt under den första trimestern. Lämplig, koffein fria alternativ finns tillgängliga och är en hälsosammare val för din baby.
3.
Avstå från ohälsosamma beteenden under graviditeten inklusive dricka alkohol, rökning och passiv rökning samt använda olagliga droger. Missbruk av droger, alkohol och cigaretter under graviditeten kan leda till astma, missbildningar hos fostret alkohol störningar spektrum och även missfall.
4.
Besök din läkare eller barnmorska regelbundet för kontroll. Han kommer att ta ultraljudsbilder, mäta tillväxten av barnet, testa ditt blod för att avgöra din Rh-faktor och utföra rutinmässiga prov för att kontrollera om indikationer på potentiella komplikationer inklusive graviditetsdiabetes, placenta previa och havandeskapsförgiftning. Regelbundna kontroller, tester och prov menar att de flesta frågor kommer att fångas tidigt och kan behandlas tidigt. Under början och mitten av graviditeten kommer du vanligtvis se din vårdgivare på månadsbasis. Under tredje trimestern som i slutet av graviditeten närmar sig, två gånger i veckan besök är vanligt förekommande. Genom att i nionde månaden, är besök planeras i allmänhet var sjunde dag fram till födseln.
5.
Diskutera genetisk rådgivning och testning med din barnmorska eller läkare. Alpha Fostrets Protein tester rutinmässigt och kommer skärmen för en mängd saker, bland annat neuralrörsdefekter, triostomy 13 18 samt Downs syndrom. I händelse av att du har en familjehistoria av en viss sjukdom eller störning som cystisk fibros eller sicklecellsanemi kan du välja ytterligare genetisk testning att kunna avgöra om du är en bärare. Personer från Ashkenazi judiska och Cajun härkomst har en ökad risk för vissa sällsynta genetiska sjukdomar inklusive Tay Sachs och Canavans och kan också överväga att avancerade genetiska tester för att fastställa potentiella riskfaktorer.

Tips och varningar


 • alltid ringa din läkare eller barnmorska med alla frågor, frågor eller funderingar som uppkommer under graviditeten.


 • Previous:nothing Next:biverkningar av svartmögel

  Relaterade artiklar


 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
 • vad är användningen av en injektionsflaska?
 • farliga biverkningar av ibuprofen hos barn
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • symtom på viral meningit hos spädbarn
 • testosteronbehandling
 • vad är orsakerna till sängvätning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com