hur man kan hjälpa biverkningar av Lupron depå

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-18
Enligt FDA, medan Lupron depå är en rekommenderad behandling för sjukdomar-som endometrios, prostatacancer, tidig pubertet, och anemi som förknippas med leiomyoma-det finns begränsningar för dess användning på grund av de hälsoeffekter som orsakas av östrogen-sänkning Effekterna av detta läkemedel. Medan Lupron har associerats med många biverkningar, finns det några som är vanligare. Hjälp dig själv minimera eller förhindra dessa biverkningar
1.
Tala med din läkare om dina symtom och bekymmer. Som en del av behandling med Lupron kan en läkare ordinera det som kallas add-back terapi för att hjälpa till med mer förutsägbara sida efffects-värmevallningar och benskörhet. Hon kan ordinera en låg dos p-piller och Fosamax för att skydda dina ben.
2.
Lita på din stödsystem för känslomässig hälsa. Detta kommer att hjälpa dig med de psykologiska och känslomässiga biverkningar av Lupron. Forska på denna drog. Ha en konversation med de människor nära dig om möjligheten att depression, ångest, svår humörsvängningar, självmordstankar, och fobier. På så sätt kommer de att kunna påpeka för dig bättre sätt att hantera och också ge dig det stöd och den kärlek du behöver när du går igenom denna behandling.
3.
Underhåll en hälsosam kost. Undvik läsk, för mycket socker, vitt mjöl, alkohol och salt för att bevara friska ben. Nyttiga fetter och oljor hjälper till att förhindra minnesförlust. En välbalanserad, ekologisk kost hjälper dig att undvika viktökning i samband med användning av denna drog. Konsumera fytoöstrogener-såsom rödklöver, soja, tofu, linfrö, vete, havre, ris, linser, fänkål anis, äpplen morötter och granatäpplen-att bekämpa värmevallningar. Ta mineraler för friska ben och leder. Ät proteinrika livsmedel för att stärka ditt immunförsvar och konsumera C-vitamin tillskott för att skydda din syn.
4.
Har en aktiv livsstil. Daglig motion hjälper med rörlighet och styrka dina leder och ben. En tidig promenad i morgonsolen kommer att ge dina ben av vitamin D de behöver för att förbli starkt.
5.
Håll ett rutin. Att upprätthålla ett schema med förutsägbara dagliga aktiviteter hjälper till att minimera din stress och den känslomässiga biverkningar av Lupron. Det kommer att bidra till att utveckla en sömn mönster att undvika sömnlöshet. Det kommer också att hjälpa dig hantera något minne förlust om man vänjer sig att sätta saker på samma plats. Utveckla ett system för att göra anteckningar till dig själv och hålla en väckarklocka behändig.
6.
Motion dina ögon. Lupron kan göra din vision suddig och orsaka det perifera seendet att minska. Titta på några grönska från tid till att vila ögonen. Ta några minuter från datorn. Gör öga övningar. Fokus på att titta på objekt ur ert sortiment på vänster och höger sida.
7.
Träna din hjärna dagligen. Detta kommer att hjälpa dig obehag av att ha en dimmig hjärna. Gör korsord. Spela schack eller kort. Läs mycket, särskilt om ämnen som är nya för dig. Prova nya recept eller ta ett projekt hjälper dig att planera och samordna åtgärderna.


Previous:nothing Next:biverkningar av Premarin hormonersättning

Relaterade artiklar


 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • Har influensa skott symtom orsaka influensa?
 • hur gå ner i vikt efter din kroppsform (kvinnor)
 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
 • hur man får arbete gå
 • Vad är en normal BMI för barn?
 • vad är en nasal ben sporre?
 • vikande tunna linjer i spädbarn
 • vad är hormonbehandling?
 • hur har tvillingpojkar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com