igensatt artär symtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-01
Tilltäppta artärer-tekniskt kallas perifer artärsjukdom (PAD)-är ett tillstånd vari kroppens artärer blir trängd på grund av uppbyggnad av plack feta avlagringar. Fetma, högt kolesterol och rökning är riskfaktorer som ökar sannolikheten för PAD. Tilltäppta artärer kan leda till uppkomsten av många symptom, av vilka några är livshotande

Numb Extremities

Eftersom hjärtat är ansvarig för att pumpa blod till vävnaderna genom artärerna, vävnader som är längre bort från hjärtat är ofta mest drastiskt påverkas av tilltäppta artärer . Domningar och stickningar i fötter eller möjligen fingrarna är ett vanligt symptom på PAD. Dessa symtom är vanliga med flera andra hygienkrav, så en diagnos kan inte göras baserat på läget i extremiteter ensam.

Cramps

muskelkramp, särskilt i musklerna i benen, är ett tecken på PAD. Musklerna behöver syresatt blod för att fungera ordentligt, så när de inte får tillräckligt med syre och blod, svarar de ibland av kramp upp. Höft muskler, hamstrings och vaderna är benägna att kramper. Ofta kramp inträffar efter måttlig fysisk ansträngning av benmusklerna, till exempel en rask promenad eller löpning.

Temperatur

Blodet transporterar syre genom kroppen och håller kroppen varm. När artärerna är igensatt kan benen bli onaturligt kallt på grund av bristen på blodflödet. Benen kan också uppleva en förändring i färg eller håravfall. Ibland bara ett ben kommer att uppvisa symtom. Bristen på blod kan också orsaka sår eller sår på fötterna som inte läker snabbt.

Bensmärta

kramp i benen kan ibland leda till återkommande eller ihållande smärta, som kallas claudicatio, även när benet musklerna inte används. Smärtan kan bli svår och försvagande, vilket leder till sömnproblem och utföra normala dagliga aktiviteter.

Svåra komplikationer

När artärerna blir tillräckligt igensatt, flera svåra symtom kan manifesteras. Hjärtinfarkt är en av de vanligaste dödsorsakerna i amerikanerna, ofta till följd av tilltäppta artärer. Tilltäppta artärer ökar också sannolikheten för stroke, våldsamma episoder av hjärnskada som uppstår när hjärnan inte får tillräckligt med blod. Tilltäppta artärer kan också leda till oregelbundna hjärtslag, vilket kan leda till plötsligt hjärtstopp.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna av postmenopausal blödning?

Relaterade artiklar


 • hämmad fostertillväxt syndrom
 • hur man kan slå endometrioisis 81 - förstå alternativ för att få barn efter livmoder hysterektomi
 • Hur exakt är ett blodprov faderskapstest?
 • ibuprofen biverkningar hos äldre
 • hur du kan hjälpa din fru att minska stress
 • Vad är definitionen av hälsa triangel?
 • symtom på övre kolon problem
 • Vilka är orsakerna till de höga diastoliskt blodtryck?
 • Vad är normal blodtryck siffror?
 • mot nagelsvamp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com