olika former av preventivmedel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-31
Det finns många former av preventivmedel, som alla är bättre lämpade för olika människor. Vissa former är också mer effektivt för att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar, som är viktig att överväga om du eller din partner har haft flera sexuella partners. Former av preventivmedel sträcker sig från icke-invasiv till semi-permanent, beroende på hur långt du är i ditt liv

Kondomer

Ett av de enklaste formerna av preventivmedel är kondom. Kondomer bidra till att förhindra graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Du behöver inte ett recept för att köpa kondomer, och du kan köpa dem på flesta livsmedelsbutiker, droghandel och närbutiker. Kondomer kan bara användas en gång. Det finns också en kvinnlig kondom som kan sättas in i kvinnan för att förebygga graviditet. Hanen kondom är dock mer effektiv än den kvinnliga kondomen att förhindra graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar.

Membran

En bländare måste förbjudna av en läkare och passar till kvinnans kropp. Membran används tillsammans med spermiedödande medel och täcka öppningen i livmoderhalsen för att förhindra graviditet. En bländare måste bli kvar i flera timmar efter kön för att bli effektiva.

P-piller

P-piller måste förbjudna av en läkare. De är doser av hormoner för att förhindra en kvinnas kropp från att vara idealisk för befruktningen. Den traditionella p-piller är en kombination av östrogen och gulkroppshormon, som hämmar kvinnans kropp från att ge ut ett ägg för befruktning. Mini-piller p-piller är bara gulkroppshormon och fungerar genom förtjockning hals slem för att förhindra spermierna från att nå ägget. Kombinationen p-piller är mer effektiv än den mini-piller.

Intrauterint preventivmedel

En intrauterint preventivmedel (spiral) skall införas av en läkare och kan finnas kvar i upp till 1 år. Den måste också tas bort av en läkare.

Periodisk avhållsamhet

Att avstå från sexuell aktivitet under en kvinnas mest fertila dagar i månaden är den enda form av preventivmedel som är 100 procent effektivt. Kvinnor kan bestämma sin mest fertila dagar i månaden genom att lära när de har ägglossning. En kvinna är mest fertil under 2 dagar före ägglossning, dagen för ägglossning och dagen efteråt. Hennes temperatur, livmoderhalscancer slemhinnor och cervix position är alla tecken att lära sig att bestämma när ägglossningen kommer att eller har inträffat. Ägglossningen prediktorn kit kan också köpas för att ange förestående ägglossning.

Previous:nothing Next:Vilka är symtomen av värmevallningar?

Relaterade artiklar


 • igensatt artär symtom
 • hur man väljer äldreomsorg
 • vad är orsakerna till rinnande ögon?
 • behandling för en drog tillbaka muskel
 • Vilka är de behandlingar för bränna ärr efter såret läkt?
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
 • Definitionen av essentiell tremor
 • vad som är i maxoderm?
 • hur man kan förbättra njurfunktion hos män
 • hur man bibehåller hålla ett friskt hjärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com