orsakerna till spädbarn svampinfektioner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-17
Nyblivna mammor är ofta chockad över att upptäcka sina dyrbara barn kan ha en svampinfektion. Många förknippar jäst infektioner med kvinnor, men inte inser spädbarn är mycket mottagliga. Infant jäst infektioner orsakas av en brist på renlighet och torrhet i blöjan området. De kan vidarebefordringsavgift av en smittad mor under förlossningen eller under amning, av en brist på flaska och napp renhet eller från antibiotika

Identification

Spädbarn jäst infektioner är vanligt förekommande i fuktiga områden i blöjan området, däribland veck i huden. Många gånger en svampinfektion är misstas för blöjeksem. Infant jäst infektioner även kan förekomma i munnen som vita fläckar och sår, så kallade muntorsk.

Effekter

Spädbarn jäst infektioner kan vara mycket smärtsamt, vilket resulterar i alltför gråt och kinkighet. Spädbarn som har muntorsk också kan ha svårt att utfodring, suga och svälja, förutom att vara grinig, rastlös och frustrerad. Infant jäst infektioner kan leda till svår undernäring och uttorkning om de inte behandlas effektivt.

Överväganden

Spädbarn kan få en svampinfektion vid födelsen om modern är infekterad. Jäst infektioner kan också uppstå i nagelbanden, om barnet suger på tummen eller fingrarna. Ammande mödrar och spädbarn sänder ofta infektionen fram och tillbaka om den inte behandlas.

Förebyggande /Behandling

Jäst infektioner kan förebyggas genom att ändra dina barns blöjor var 2 timmar och låta huden torka ordentligt innan du sätter på en ny blöja. Spädbarn tar antibiotika är mer mottagliga för svampinfektioner och bör ha sina blöjor ändras ofta. Likaså mödrar som tar antibiotika och amning bör vara mer vaksam på blöja föränderliga. Nappar ska steriliseras regelbundet för att förhindra muntorsk.

Varning

Spädbarn jäst infektioner kan behandlas med over-the-counter läkemedel såsom klotrimazol, mikonazol och nystatin, men rådfråga din barnläkare om dosering och frekvens . Kontakta din barnläkare omedelbart om ditt barn utvecklar feber eller utslag som övergår i gult, sipprar sår.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till rinnande ögon?

Relaterade artiklar


 • Definitionen av drospirenon
 • Hur exakt är ett blodprov faderskapstest?
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • om bakterier som kan orsaka onormala cellprov
 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • tecken på drogberoende
 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • hur man detox från percocet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com