solnedgången syndrom hos äldre

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-09
Vad kommer att tänka på när du tänker på solnedgången? Cocktails med vänner? Starta middag för familjen? Kanske du greppa en timmes driftstopp på pendla hem, överbrygga en hektisk dag på jobbet med ditt barns fotbollsträning. Varje frammanar bilder av ett "normalt" liv. Men för äldre människor som lever i en mångfald av demens-baserade hygienkrav, medför solnedgången med sig en fruktansvärd förväntningar på att hallucinationer, förvirring och ångest kommer att anlända med inställning av solen. Förklarar varför tidigare vitala män och kvinnor bli störd till den grad att behöva läkemedel genom dagens slut är ett pussel det medicinska samfundet är racing att slutföra. För vänner och anhöriga till personer som lider av solnedgången syndrom kan slutgiltiga svaren kommer inte tillräckligt snabbt

Översikt av Sundown Syndrome

Chatta med en sen-shift vårdgivare om beteendet hos patienter i åldern och du hittar skenavtal. Även lugna patienter uppvisar beteende skift som solen börjar att ställa in. Anmärkningsvärda symtom är förvirring, agitation och glömska. Forskarna studerar Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar fortfarande söker efter ett svar som förklarar sambandet mellan tid och humörsvängningar, men eftersom sundowning har observerats runt om i världen, medicinska experter tror att orsaken är biologiskt, inte miljön. Om du försöker avgöra om någon i ditt liv är sundowning, leta efter dessa symtom: irrationella eller improviserade känslor för att dömas, kritiseras och /eller läxade, eller en känsla av paranoia som får utbrott ur det blå och sent på dagen .

utvecklingen av Sundowning

Hon är övertygad om hennes värdinna spionerar på henne. Han ifrågasätter hans sonson motiv när barnet ger en kommentar. En högt uppsatt slutar gå till henne bro spel eftersom folk är att konspirera för att göra vissa hon aldrig vinner en hand. Tiden går. Känslor morph från obehagligt att akut. Läkare tror att bakom dessa scenarier, är kemiska förändringar i hjärnan av demens sjuke att skeva reaktioner vanliga händelser. Den hallucinationer växa sig starkare, och det tar längre tid att lugna Sundowner som natten fortskrider. Bakom kulisserna, klarar hjärnan med radikala budskap som kommer från auditiv och visuell kontroll centra som den sjuke blir allt mindre möjligheter att göra känsla av dessa spridda meddelanden. Dessutom hämningar flyga ut genom fönstret som kortikala avhämning leder till en mängd olika beteenden som är ännu mer extrema än de tidigare.

Varför demens patienten Sundowns

Hjärnan är en komplex navet, ivrigt spelar trafikpolis att vätskor, synapser, vävnad, nerver, blodkärl och hormoner, alla snurra runt med ett enda uppdrag: att hålla personen nedan i nära kontakt med alla sina förmögenheter. Som stress, trauma och vardagliga komplexitet bombardera sinnena, tömmer hjärnan långsamt sin reserv av de kemikalier som håller den i rörelse i toppfart, vilket den bearbetar allt sett och hört under dagen på ett annat sätt. Sammanfattningsvis en kombination av alltför många stimulerande upplevelser med för få biologiska kemikalier bearbeta dem får den hjärnan att gå OBERÄKNELIG. Vänster till sig själv, slåss hjärnan tillbaka genom bränning av hallucinationer till höger själv, och sundowning är en av de mest anmärkningsvärda resultat.

Icke-medicinska alternativ behandling Teorier

I ett försök att driva alla vägar till forskning, vetenskapliga samfundet utsätter de drabbade solnedgången syndrom till ett antal behandlingar. För att se om förändrade sömnmönster leda till sundowning är läkare testa effekterna av full-spectrum ljus på patienter för att se om denna behandling har förmågan att återställa dessa rytmer. Precis belysning produkter kommer ut på marknaden i spåren av forskning om Seasonal Affective Disorder, är kvällsdrink utsätts för glödlampor (omkring 2. 000 lux) placerad bredvid sina sängar. Glödlampan väcker lidande, bad dem om en halv timmes intensivt ljus. I samband med eller oberoende av ljusterapi, är medicinska forskare att undersöka förhållandet mellan fukt och sundowning. För att se om övervakade hydrering verk, försök är på gång. En liten skola följer en föraning som miljömässigt är baserad. De är att mäta effekten av en större personal på solnedgången i hopp om att se förbättringar hos patienter när en större personal erbjuder mer direkt kontakt under hela eftermiddagen och kvällen.

Att göra för en person du misstänker Sundowning

som har en klar förståelse av vad en person går igenom kommer att gå långt för att förbereda din kropp och själ för en sund reaktion. Gerontologer rekommendera att bo lugnt och tryggt att förmedla en känsla av lugn och ro. Aldrig konfrontera en kvällsdrink, anklaga dem för att vara irrationella eller försöka övertyga dem om att de känslor som de du upplever är inte riktiga. Föreslå en lugnande drink eller en tupplur för att hjälpa till att återställa balansen. Stäng gardiner eller nyanser sent på dagen, och avleda uppmärksamheten från klockor. Involvera Sundowner i en favorit strukturerad verksamhet. Dessutom gör vissa Sundowner grundläggande behov --- som hunger, törst och hygien --- är uppfyllda för att minska stress. När alla behandlingar har uttömts, vända sig till orala läkemedel, plåster och andra behandlingar kemikalier som snabbt spåras av medicinska forskare. På den mest extrema, antipsykotiska läkemedel och /eller sedering kan förskrivas för att hjälpa kvällsdrink finna frid från stormarna rasar i deras hjärnor.

Previous:nothing Next:hur man ansöker om bistånd sjukförsäkring program online

Relaterade artiklar


 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • hur man hittar information om hälsa från telefonen
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • hur man får en fantastisk solbränna och undvika solbränna
 • spädbarn hypothyroid symtom
 • hur en synundersökning verk
 • sinus smärta läge & behandling
 • definition av förskott direktiv
 • hur du lägger till motion i vardagen
 • orsaker till ovanliga ledvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com