sura uppstötningar symtom hos spädbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-21
Gastroesofageal reflux (GER eller sura uppstötningar) hos spädbarn uppstår när livsmedel eller magsyra rinner baklänges från magsäcken till matstrupen, vilket får dem att spotta upp. Enligt National matsmältningssjukdomar Information Clearing House (NDDICH), mer än 50 procent av spädbarnen har GER, och de flesta lider inte några konsekvenser annat än obehag och spotta upp --- de fortsätter att äta, gå upp i vikt och frodas. Däremot kan barn drabbas av gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), vilket påverkar deras aptit och förmåga att gå upp i vikt.

vanligaste symtomen på GER hos spädbarn

Spädbarn med GER ofta spotta upp, gråter mer, är irriterad när utfodring och hosta eller hicka ofta. En baby kan också arch ryggen medan utfodring, konsumera otillräckliga mängder eller undvika utfodring helt och hållet. Spädbarn som lider av GER tenderar att vakna ofta under natten, men eftersom detta är en vanlig företeelse under spädbarnstiden, bör det inte betraktas som en slutgiltig tecken på GER om inga andra tecken är närvarande

vanliga symtom på GERD Spädbarn med GERD visar ofta många av samma symptom som GER drabbade. Men barn med GERD tenderar att vara anemiska, irriterad, har dålig tillväxt, choke eller gag medan man äter och uppvisar en ihållande motvilja mot mat. De kan också drabbas av andningsproblem såsom väsande andning, lunginflammation och kronisk bihåleinflammation.

Diagnos

GER eller GERD är initialt diagnostiseras genom samråd mellan föräldrar och barnläkare. Tester kan behövas för att bestämma svårighetsgraden av sjukdomen. En övre GI-serien belyser matstrupe, magsäck och övre delen av tunntarmen efter att barnet ges barium att belysa organ, x-ray studeras för eventuella avvikelser. Den pH-givare används för att mäta magen syror och kanaliseras genom barnets näsa till toppen av matstrupen. En övre GI endoskopi undersöker matstrupe, magsäck och tunntarm med ett tänt sond som kallas ett endoskop. En diagnos kan också göras genom en magtömning studie, där barnet får i sig en säker radioaktiv kemikalie som följs genom mag-tarmkanalen med en speciell kamera.

Behandling

I lindriga fall av GER, ingen medicinering nödvändig som de flesta bebisar växer ur problemet. Höj barnets huvud i spjälsängen eller KORGVAGGA, behålla barnet upprätt efter en matning eller ändra sin utfodring schema för att lindra symtom och obehag.
För mer allvarliga fall av GER eller GERD, antacida blockerare syra eller dämpning av syra godkänd för spädbarn är föreskrivna. Kirurgi kan krävas i sällsynta fall.

Varning

Alltid rådfråga en barnläkare innan administrerar antacida växtbaserade tinkturer eller andra över disk läkemedel till ett spädbarn.

Previous:nothing Next:hur man skapar en hälsosam meny för veckan

Relaterade artiklar


 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • hur man ska behandla matförgiftning hemma
 • gastroenterit orsaker
 • Vad är en normal BMI för barn?
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
 • symtom på akut hepatit alkoholhaltiga
 • över disk behandling för bältros
 • Definitionen av drospirenon
 • Definitionen av social emotionell utveckling
 • gastroenterit behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com