symtom på akut hepatit alkoholhaltiga

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-01
Hepatit kommer i många former och kan orsakas av allt från ett virus till kontakt med infekterat blod. En av de vanligaste sätten människor får hepatit är genom alkoholism. Överskott dricka är otroligt skadligt för din kropp. Gifter i alkohol kan så småningom försämras insidan av kroppen. Här är några symptom för att titta med akut hepatit alkoholhaltiga

Betydelse

Hepatit, i grundläggande terminologi, är en inflammation i levern. Tio till 30 procent av storkonsumenter utvecklar akut alkoholhaltiga hepatit.

Potentiella

Akut alkoholhaltiga hepatit kan orsaka mycket leverskador och förstörelse. Det är sällan livshotande, men gifter i kroppen orsaka att levern blir mycket inflammerad. En inflammerad lever är inte bekväm och kan orsaka stora hälsorisker. I värsta fall kan hepatit leda till tunga ärrbildning och har en ökning av immunitet mot vita blodkroppar. Levern blir röd och svullen och förstöra röda blodkroppar. Men i vissa fall den enda förändringen är att levern blodprover visar på en liten höjd och gulsot utvecklas. Ytterst patienten måste sluta dricka alkohol och ta höga doser av vitamin B och tiamin.

Tidsplan

Akut alkoholhaltiga hepatit kan utvecklas snabbt eller gradvis över tiden. Ofta är det varar inte länge när diagnosen. Kursen kan vara bara en eller två månader. Men om de lämnas obehandlade det kan bli allvarlig och leda till leversvikt. Denna sjukdom inträffar efter en längre period med överskott alkoholkonsumtion.

varningar

Många symptom när man insjuknar med akut hepatit alkoholist. Dessa symtom är: sjukdomskänsla, liten förändring av levervärden, förstorad lever, vätska i buken, ömhet i buken, spindel-liknande blodkärl, liten aptit, låg feber, trötthet, blekhet, humörsvängningar, blodiga kräkningar, rodnad i händerna, förvirring och minnesförlust. Gulsot är en av de mest tydliga symptom är det lätt att kontrollera om du har gulsot eller inte eftersom din hud blir gul och dina ögon.

Identifiering

efter att ha diagnostiserats med olika symptom på akut hepatit alkoholhaltiga, som hallucinationer eller gulsot, kommer läkaren först ta ett blodprov för att bekräfta diagnosen. Blodprovet kommer att visa graden av inflammation i levern. Han eller hon kan också begära att ett ultraljud som visar förändringarna på levern.

Effekter

Om den inte behandlas kan symtomen på akut hepatit alkoholhaltiga orsaka stora skador. Först levern blir ojämn. Detta beror på att etanol bryts ner från alkohol orsakar förödelse i levern som leds genom kroppen. Etanol är toxiskt för levern så det orsakar ärrbildning och gör att enzymer i levern att förändras.

Previous:nothing Next:övre buksmärta symtom

Relaterade artiklar


 • Vad är sorg rådgivning?
 • hur man undviker erektil dysfunktion bedrägerier
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • hur har befrielse från ryggsmärtor
 • rättsmedel för ett barns hosta
 • hur du skyddar dig från simmare öra
 • vad är rotovirus?
 • missbruksbehandling program för tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com