symtom på blodpropp under graviditet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-04
Under graviditeten kan hormonella och cirkulatoriska förändringar i kroppen ökar risken för att utveckla en blodpropp i benet-ett tillstånd som kallas Deep ventrombos (DVT). En blodpropp kan presentera allvarliga hälsorisker om bryter av från venväggen, till exempel en livshotande lungemboli (PE), där proppen reser till lungorna. Missfall kan också uppstå om proppen reser till en artär i moderkakan. Veta symtom på både DVT och PE är mycket viktigt, eftersom omedelbar medicinsk uppmärksamhet måste ges i båda omständigheter.

Du behöver:
hallonbladsté
. Kokande vatten.

DVT Symtom

En blodpropp i benet inte alltid ge symtom, men när den gör det, finns det ett antal tecken att hålla utkik efter. Eftersom en propp begränsar blodflödet, kan du uppleva smärta eller svullnad i vaden eller låret. Rodnad, värme i huden, eller ömhet kan också förekomma. Ett klassiskt tecken på DVT är smärta medan flexar foten mot dig.

PE Symtom

Symtomen på en lungemboli är allvarligare, eftersom en PE innebär en propp fastnat i lungorna. Det kan orsaka andnöd eller yrsel, huggande bröstsmärtor (speciellt när man tar ett djupt andetag), hostar blod, ångest /rastlöshet eller snabb puls, ofta i tillägg till en låg feber. Det är möjligt att utveckla en PE utan att uppleva symptom på en propp i benet i förväg.

Tidsplan

symtom på en blodpropp under graviditeten uppträder mycket plötsligt. Om du upplever symtom med en djup ventrombos, kommer de framgår det mycket snabbt, men kommer sannolikt att förbli konstant. I fråga om en PE, kan symtomen utvecklas snabbt och blir alltmer livshotande ju längre det går obehandlade.

Lindring

När du är under medicinsk vård, kan smärta eller obehag i samband med symtom blodpropp lindras ganska snabbt. Även blodproppar är i allmänhet behandlas med warfarin, är denna drog inte är säker för graviditet, så du kommer troligtvis att behandlas med heparin, en injicerbar antikoagulantia eller "blodförtunnande". Antikoagulantia bidra till att förbättra cirkulationen och hålla koagel från att bryta ut eller växande större. Beroende på graden av proppen, men-särskilt om det reste till lungan-symptomen kan vara handikappande och kräver längre återhämtningstid

Varning

Blodpropp är mycket allvarliga, speciellt under graviditeten, och. kräver sjukhusvård. Ring din läkare och chef till akuten om du har symtom på en propp i benet. Om du upplever något av symptomen på lungemboli, ring 911 direkt. En PE kan vara dödliga för bara en kort tid, så vänta inte för att söka läkarvård.

Previous:nothing Next:vad är en lipas test?

Relaterade artiklar


 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • hur man lär sig att inte blinka vid tillämpningen av kontaktlinser
 • graviditetsillamående botar & lösningar
 • Vad är en normal temperatur för en vuxen?
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
 • Definitionen av essentiell tremor
 • hur man sköter om en stukning eller trasiga ligament
 • fysiska tecken på narkotikamissbruk
 • hur man kan förbättra din hälsa med människans bästa vän
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com