tecken och symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-15
Det händer plötsligt. En gravid mamma vaknar plötsligt i natten för att finna att hennes hand är förlamad. När hon arbetar för att få känslan tillbaka in i hennes fingrar, undrar hon vad som hänt. Om detta har hänt dig, du har just upplevt en annan av många effekter av graviditeten. Tecken och symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditeten kan vara alarmerande, men de är helt normalt och kan ibland bli befriade

Symtom på Carpal Tunnel

symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditet är inte annorlunda än de symtom på karpaltunneln vid något annat tillfälle. Gravida kvinnor som närmar sig slutet av sin graviditet kan uppleva domningar eller smärta i sina händer. Tummen, pekfingret, långfingret och en del av ringfingret påverkas när karpaltunneln är orsaken till obehag. Vissa kvinnor kommer att förlora känslan helt i dessa fingrar, medan andra kommer att känna stickningar, brännande eller smärtsamma känslor. Dessa symtom tenderar att bli mer intensiv på natten, och kvinnor kommer ofta vaknar med stel händer. Klumpighet med händerna och ofta släppa objekt är också ett tecken på karpaltunneln.

Vad är Carpal Tunnel?

Gravida kvinnor kämpar med karpaltunnelsyndrom på grund av svullnad av deras händer som är vanligt i slutet av graviditeten. Karpaltunneln är en tunnel i handleden som är vägen för nerverna och senor på fingrarna. När en gravid kvinna börjar svälla, nyper i extra vätska dessa nerver. Nerverna reagerar genom att inte information som de normalt skulle eller genom att skicka smärtsignaler. Eftersom karpaltunneln är så små kan även de minsta svullnad orsaka symptom och symptom ökar på kvällen, eftersom den vätska som grupperar i fötter och vrister under dagen är befriad från tyngdkraften och kan flöda i händerna.

lindra symptomen

symtom på karpaltunnelsyndrom under graviditet kan göra fungerande svårt, särskilt för en kvinna som använder sina händer regelbundet att skriva, tillaga eller spela ett instrument. Även om villkoret är tillfälligt, kan de som behöver befrielse från sina karpaltunneln symptom utöva traditionella behandlingar för sjukdomen. Handled hängslen kan hjälpa till att lindra en del av trycket på nerverna. Ett ergonomiskt tangentbord kan göra det lättare att skriva. Isbildning handleder och upplyftande dem en aning när det är möjligt kan minska svullnad. Bör dock gravida kvinnor undvika att ta anti-inflammatoriska läkemedel, ett vanligt behandlingsalternativ för icke-gravida patienter, utan råd från läkare, eftersom många av dessa har en effekt på det ofödda barnet.

Andra källor till Relief

En del kvinnor väljer alternativa behandlingar att ta itu med sina karpaltunneln, eftersom de inte kan ta anti-inflammatoriska läkemedel. Massage kan ibland lindra symtomen. Att njuta av en massage, har någon använda tummen för att massera insidan av handleden utåt och nedåt. Skära ned på verksamhet som stress fingrar och handleder, om möjligt. Vissa kvinnor visar att akupressur eller akupunktur hjälper sina symtom. Iklädd en bettskena på natten och stödja din arm med en kudde kan också hjälpa.

Förebyggande /Lösning

Om du är gravid, det finns vissa åtgärder du kan vidta för att minska symptomen på karpaltunnelsyndrom. Först sänka saltintaget så mycket som möjligt för att hålla dig från att behålla vatten, sedan ändrar din position regelbundet och ta pauser från ditt arbete för att ge dina händer en chans att vila. Om du måste utföra repetitiva uppgifter, försök att variera dem från gång till gång. Om du inte utvecklar karpaltunnelsyndrom trots dessa åtgärder, kom ihåg att det är ett tillfälligt tillstånd, precis som din svullna fotleder. De flesta kvinnor att återgå till normal nivå inom några veckor efter förlossningen.

Previous:nothing Next:fakta om kontaktlinser

Relaterade artiklar


 • barnreumatologi sjukdomar
 • hur man ska äta innan en koloskopiundersökning: tarm prep
 • testosteronbehandling
 • vad är en Reiki session?
 • rensar en blockerad tårkanalen
 • hur man får det bästa hela kroppen arbeta utan någon vikter
 • orsakerna till stickningar i fötter
 • hur en synundersökning verk
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
 • hur man känner igen tecken på ägglossning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com