tidiga symtom på pankreatit

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-10
Upptäcka pankreatit tidigt är viktigt för att säkerställa god och snabb behandling. Det finns många symptom i samband med pankreatit och alltför många människor över dem. Lära dig mer om pankreatit och den första symtomen det vanligtvis presenteras. Detta kan leda till effektiva tidigt ingripande

Vad är Pankreatit?

Pankreatit är inflammation i bukspottkörteln. Beläget i den övre delen av buken och bakom magsäcken, stöd bukspottkörteln i processen för matsmältning. Bukspottkörteln är en körtel som skapar två typer av ämnen: mag hormoner och magsafter. Pankreatit kan vara akut eller kroniskt. Det kan vara mycket svår och till och med livshotande.

Tidiga symptom

Det vanligaste symtomet en person med pankreatit möten är smärta. Nästan alla som har pankreatit kommer att uppleva smärta på någon nivå. Pankreatit smärta känns mest i övre vänstra delen av buken. Denna smärta kan ibland känna tanke som reser runt till baksidan.
Smärta kan plötsligt attackera eller successivt byggs upp med tiden. När smärtan händer plötsligt är det oftast svår, och när successivt byggt upp börjar det ut mild men kan bli svår. Smärta börjar ofta eller förvärras efter måltid och kan känna sig sämre när en person ligger platt på rygg. Pankreatit smärtan brukar pågå i ett par dagar. Individer med pankreatit känner sig ofta mycket sjuk och kan uppleva andra symptom som illamående med eller utan kräkningar, frossa, feber, ömma buken, en hjärtklappning, förvirring, irritabilitet, problem att koncentrera sig, plötslig huvudvärk, trötthet och viktminskning även om aptiten är normalt.

akut pankreatit

Akut pankreatit kommer ofta börjar strax efter skador på bukspottkörteln först startar. Alla smärtor kände är oftast måttlig, men cirka 20 procent av dem kan vara allvarliga. Pancreatic attacker varar bara en kort period och kommer att till fullo ingå som bukspottkörteln går tillbaka till det normala tillståndet. Vissa personer kan bara ha en attack, medan andra kan träffas med mer än ett angrepp, i båda fallen kommer bukspottkörteln återvända till ett normalt tillstånd

kronisk pankreatit

Kronisk pankreatit börjar som en akut fråga om. pankreatit. Om bukspottkörteln skadas under en attack i samband med akut inflammation i bukspottkörteln, kommer det inte att kunna återvända till det normala tillståndet. I dessa kroniska fall kommer skador på bukspottskörteln körtel förvärras över tid.

Vad orsakar Pankreatit?

Gallsten och missbruk av alkohol utgör majoriteten av pankreas fall. Pankreatit orsakad av alkohol vanligtvis sker hos patienter som har missbrukat alkohol i minst fem år. Majoriteten av kronisk pankreatisk fall är kopplade till alkoholmissbruk. Pankreatit har ofta gånger redan drabbats ett kroniskt tillstånd av den tid en person söker vård för första gången. Gallsten kan täppa till bukspottkörtelns kanalen, så digestionsvätska att komma in i bukspottkörteln. Pankreatit orsakad av gallsten ofta händer att äldre kvinnor. Resterande fall av pankreatit har flera orsaker, såsom skada, buken, exponering för kemikalier, läkemedel, ärftliga sjukdomar, infektioner, tarm missbildningar, kirurgiska ingrepp eller vissa medicinska procedurer och /eller höga blodfetter. Det har förekommit fall av pankreatit som orsaken är helt okänd.

Previous:nothing Next:hormonell obalans som orsakar dålig kroppslukt

Relaterade artiklar


  • modern använt metadon och effekterna på det nyfödda barnet
  • hur man lär barnen att tvätta händerna
  • symtom och biverkningar av STREP hals
  • hur man använder naturliga sätt att få arbetskraft
  • Fakta om massage
  • barn meningit symtom
  • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
  • hur lätt spädbarn hosta
  • orsaker till uppblåsthet hos kvinnor
  • hur man äter en kost klimakteriet
    Adress:
    TPB
    Punktskriftsförsäljningen
    Box 4003
    1002 47 Johanneshov
    Email: halsa@halsanet.com