typer av artificiell insemination hos människor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-25
Även om många par blir gravid den gammaldags sätt, andra tillbringa månader eller år att ha samlag utan att bli gravid. Detta kan relateras till en uppsjö av medicinska tillstånd såsom motsägelsefull ägglossning, dålig spermieantal eller andra faktorer. De som lider av infertilitet av sådana skäl, eller som är friska men har inte utformats inom en rimlig tid kan välja en av flera typer av artificiell insemination. Det finns fyra huvudsakliga typer av insemination, inklusive intracervical, intrauterin, intravaginal och intratubal.

Intracervical

Intracervical insemination (ICI) är en form av artificiell insemination i vilken spermie injiceras i eller mycket nära livmoderhalsen. ICI är bäst för dem som vet att de inte har problem med livmoderhalsen, inkonsekvent ägglossning eller spermiekvalitet (med andra ord, när allt verkar normalt fysiskt).

Intrauterin

intrauterin insemination (IUI) är den mest vanligaste typen av artificiell insemination. Det omfattar att infoga spermier, antingen från en partner eller donator, in i livmodern med en kateter. Förfarandet är i allmänhet smärtfri och tar bara några minuter.

Intravaginal

intravaginal insemination (ivi) är den minsta gemensamma artificiell insemination form. Denna typ av insemination är den minst invasiva av de fyra typerna och kan utföras av den enskilde själv. Partner eller donerad sperma är helt enkelt tas upp av en spruta från en behållare och sedan sätts in i slidan. Det är ett bra alternativ för par som kan få problem med utlösning under samlag.

Intratubal

Intratubal insemination (ITI) omfattar att infoga spermierna i äggledarna. Det är ett bra alternativ för dem som har problem med livmoderhalsen eller oförenliga ägglossning. Det kan göras intercervically, men det kan vara mer invasiv än andra alternativ, eftersom det kan också ske genom laparoskopisk kirurgi. Operationen innebär att göra ett snitt i buken. En kamera placeras i snittet för att hitta den exakta platsen i äggledarna, när rören ligger, är spermierna placeras inuti rören med en kateter.

Framgång och Kostnad

andelen framgångsrika artificiell insemination varierar beroende på vilken typ av insemination, men oftast andelen framgångsrika är mellan 5 till 30 procent. Framgången kan påverkas av faktorer som stress och kvaliteten på ägg och spermier. I genomsnitt är ICI den billigaste, från $ 200 till $ 350 per cykel. Många väljer ICI av den anledningen --- den billigare kostnaden för cykel, desto mer cykler göras och ju högre oddsen är för befruktning. ITI tenderar att vara den dyraste insemination typ, kör $ 1. 000 eller mer per cykel. Kostnaden för varje typ av insemination också kan variera beroende på om personen är föremål för åtgärden väljer fertilitet läkemedel och /eller donerade spermier.

Previous:nothing Next:effekterna av HGH på kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man blir en bra vårdgivare
 • sura uppstötningar symtom hos spädbarn
 • symtom på brusten cystor under graviditeten
 • vad är förberedelse h för?
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • hur du tar bort luftburna kemikalier från ditt hem
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • orsakerna till rektal blödning
 • hur man vet hur snart att ta ett graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com