vad är en nasal ben sporre?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-13
Ben sporrar, som också kallas osteofyter, extra bentillväxt längs naturliga, befintliga ben. Näsbenet Spurs är när dessa beniga utväxter utveckla i näshålan eller näsan.

Om kroppen känner att det finns någon form av försvagade tillstånd, försöker den att reparera sig själv. När detta är förknippat med ben, sporrar ben förekommer. Detta orsakas av många olika sjukdomstillstånd. Det är också orsakas av regelbundet förekommande tryck eller som tillämpas på ett område nära benet. Varje form av stress för ett ben område kan orsaka ett ben sporre. .

Ibland när ett näsben är brutna eller går sönder, ett ben sporre kommer att växa under läkningsprocessen

Plats

Bone sporrar förekommer längs golvet i näshålan. Den maxillary krön, som går längs mitten av golvet i näsan, är också en plats som näsben ofta sporrar utvecklas.

Avvikit Septum

Ofta en avvikit septum är orsaken till överskottet bentillväxt. Detta kan på grund av det tryck som membranet som är excentriskt orsakar till området av benet i näsan som pressas mot den avvikit septum. Olika former av skada som har stötte brosk malplacerad ibland skapa avvikit septum. I detta fall näsben sporre kan börja utveckla när kroppen först försöker att läka sig själv.

Ett ben sporre kan också vara orsaken till membranet knuffas från centrum.

Effekter

näsbenet sporrar ibland gå obemärkt och odiagnostiserade. Bone sporrar kan ibland orsaka näsblödningar eller nasal-luftvägsobstruktion. Detta kan leda till andningssvårigheter.

Näsbenet sporrar kan skapa svår huvudvärk. Huvudvärk som orsakas av ben sporrar får diagnosen migrän före upptäckten av den överskjutande bentillväxt.

Näsbenet sporrar kan vidröra eller peta in sidorna av marina kaviteten. Näsbenet sporrar också orsaka smärta när så är fallet.

Ibland näsben sporrar kan vara orsaken till bihålesmärtan.

Specialist

En nasal ben sporre är ofta diagnostiseras och behandlas av en öron-, näs-och halsläkare (ÖNH). En allmän praxis läkare kan diagnostisera och behandla näsben sporrar dock dessa fall oftast hänvisade till ÖNH-specialist.

Behandling

Om näsbenet Spurs är att orsaka några negativa effekter kan de måste behandlas. Den ympning eller ta bort av de ytterligare och potentiellt vassa och peta ben sticker ut från näsben är behandlingsmetoden för näsben sporrar.

Previous:nothing Next:hur man kan sträcka en rotatorkuffen

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 87 - förstå klimakteriet
 • Hur man blir immun mot influensa
 • hur man kan öka höjd
 • hur lager en första hjälpen kit för din blöja väska
 • beteendemässiga effekterna av nikotin
 • Fördelarna med fot-reflexologi
 • testosteronbehandling
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • Vad är familjeplanering tjänster?
 • hur man hittar en läkare i mitt område
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com