vad är hoppning leg syndrome?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-17
Jumping legs syndrom (mer allmänt känt som restless legs syndrom) kännetecknas av överväldigande önskan att flytta ett ben. Lusten att flytta blir mer obekväm ju längre man gör motstånd. Jumping leg syndrome startar när den sjuke försöker vila medan man ligger ner eller när de sover. De obehag och rastlös benrörelser kan vara intensiv nog för att väcka den sjuke ur en god sömn

Jumping legs syndrom Orsaker

finns ingen medicinskt överenskomna anledning till att hoppa leg syndrome. Det verkar finnas ett samband med dålig blodcirkulation i benen och uppkomsten av syndromet. Annan medicinsk personal tycker uppmanar beror på spasmer av mikro fibrer som bygger upp benmusklerna. Förträngning av blodkärl i nedre extremiteterna på grund av höga kolesterolvärden har förts fram som en teori också.

Som lider av Jumping legs syndrom?

I 50 procent av fallen finns en viss familj av sjukdom . Personer med blodbrist, njursvikt, diabetes och Parkinsons sjukdom kan utvecklas hoppa leg syndrome. Gravida kvinnor och speciellt under de sista tre månaderna av graviditeten, kan uppleva hoppa leg syndrome. Det går oftast bort efter förlossningen. I många fall finns det vet ingen underliggande sjukdom kopplad till syndromet. Det är vanligare hos äldre än hos yngre personer och det kan öka i svårighetsgrad över tiden. Kvinnor är något mer benägna att utveckla sjukdomen än män.

Komplikationer av Jumping legs syndrom

Motstå lusten att flytta ett ben kan växa allt obehagligt. Även vanligen inte ont, de känslor är obehagliga även om obehag kan lindras genom att flytta ett ben. Den vanligaste och svåra komplikationer i samband med hoppande ben-syndromet är förlusten av sömn på grund av oförmåga att ligga still. Drabbade är ofta kroniskt sömnbrist.

Förebyggande

För hoppning legs syndrom som verkar vara kopplad till en viss sjukdom som diabetes, behandling av den bakomliggande sjukdomen ofta lindrar symtomen. För dem vars hopp leg syndrome är idiopatisk, läkare rekommendera livsstilsförändringar i hopp om att minska symtom. Livsstil förändringar innefattar minska eller eliminera användningen av kaffe, cigaretter eller alkohol. Med vitamintillskott, måttlig motion eller en förändring i sömnmönster föreslås också. Leg massage, varma bad eller använda kall eller varm kuddar och upphöja benen när du sover kan också ge viss lättnad. Viktminskning kan också bidra till att minska symtomen.

Medicinska behandlingar

Enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke (NINDS), "allmänt, läkare välja mellan dopaminergics, bensodiazepiner (centrala nervsystemet dämpande), opioider, och antiepileptika "för lindring från måttlig till svåra symtom av hoppande leg syndrome. "Vid svårare symtom kan opioider såsom kodein, propoxifen, eller oxykodon förskrivas för sin förmåga att få avkoppling och minska smärta. " Dessa mediciner är inte utan risk för allvarliga biverkningar såsom kräkningar, yrsel och risken för missbruk. Tyvärr ingen medicin är rätt för alla drabbade. Det kan ta lite experimenterande och tid att hitta vad som fungerar bäst för att lindra symtomen hoppning leg syndrome.

Previous:nothing Next:tecken på magsjuka hos småbarn

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • vad är orsakerna till rinnande ögon?
 • Fördelar med att använda en video babyvakt
 • effekterna av att dricka efter den första trimestern av graviditeten
 • orsaker till ovanliga ledvärk
 • hem rättsmedel för illamående under graviditeten
 • Fördelarna med A-vitamin på huden
 • olika typer av vattenfilter
 • hur man kan stärka barns muskler
 • över disk behandling för bältros
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com