vad som orsakar tendinit?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-11
Tendinit är ett tillstånd som kännetecknas av smärta och obehag i närheten av ett gemensamt och orsakas av irritation av en sena. Tendinit är vanligt i armbågen, (kallas ibland tennisarmbåge) handleder och längs baksidan av hälen i hälsenan. Tendinit kan leda till svåra besvär eller till och med senor brott om de lämnas obehandlade. Ett område som drabbats av tendinit bör vara utvilad omgående så att problemet inte förvärras. Vanligtvis orsaken till tendinit kommer vara lätt att identifiera

upprepad användning

En av de vanligaste orsakerna till tendinit är upprepad stress på senan, vilket leder till irritation och inflammation. Varje rörelse du utför upprepade gånger att stammar senor kan leda till tendinit. Exempelvis repetitivt svänger en tennisracket kan orsaka tendinit i armvecket. Eftersom idrott och kroppsarbete kräver ofta monotona rörelser, idrottare och arbetare är utsatta för att utveckla tendinit.

Skada

Upprepning användning leder till ackumulativa skada av senor över tiden, men en akut skada kan orsaka seninflammation på kort tid. En svår gemensam vrickning, brutet ben eller en drog muskel kan leda till uppkomsten av tendinit, särskilt om du inte ger skador tillräcklig tid att läka innan återuppta aktiviteten. Utföra aktiviteter såsom styrketräning eller andra sporter kan leda till högre räntor för skador och tendinit.

Artrit

Reumatoid artrit, som kännetecknas av smärtsam inflammation i lederna, kan leda till tendinit. Eftersom senor löper genom muskler men ändarna av senor nära lederna, inflammation och smärta som orsakas av reumatoid artrit kan sprida sig till senor och eventuellt leda till tendinit. Ibland smärtan från artrit kan överskugga tendinit så att tendinit inte diagnostiseras lätt.

Gikt

Gikt är ett tillstånd där kroppen-upplevelser akut smärta och inflammation på grund av ett överskott av urinsyra i kroppen. Områden som berörs av gikt kan vara oerhört smärtsamt att ens minsta beröring. Inflammationen orsakar gikt kan orsaka seninflammation när den inträffar nära mottagliga senor.

Ålder

En av de viktigaste riskfaktorerna för att utveckla tendinit är ålder. Eftersom kroppen åldras, senor blir mindre flexibel och mer benägna att sträcka och skada från upprepad användning. Anledningen tendinit ofta manifesterar sig i yngre människor är att de tenderar att engagera sig i fysiskt krävande aktiviteter. På grund av minskade styrka och flexibilitet, en äldre person, även någon som undviker krävande aktiviteter, kommer sannolikt att ha problem med tendinit när de utför uppgifter på en måttlig eller lätt aktivitetsnivå.

Previous:nothing Next:fördelarna med artificiell insemination

Relaterade artiklar


 • uttorkning symtom hos småbarn
 • hur man köper och använder automatisk piller dispensrar
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • hälsofördelar med silverax
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • kronisk vit substans sjukdom
 • hur man får ersättning för tillhandahållande av din hemtjänst tjänster
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com