Fakta om graviditet och högt blodtryck

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-30
Högt blodtryck under graviditet-även kallad preeklampsi, graviditet-inducerad hypertoni (PIH) eller preeklampsi-kan orsakas av en ytlig implantation av ett foster, moderns felaktig kost eller hjärtproblem. Vissa kvinnor har högt blodtryck även när de inte är gravida, och så de måste förstå riskerna med högt blodtryck till fostret och hur man hanterar högt blodtryck under graviditeten. Lämnas därhän, kan detta utvecklas till en farlig situation för barnet och mamman lika.

Du behöver:
vitlöksklyftor
. Råa grönsaker.
Mjölk.
Mandel.
Solglasögon.

Symtom

Det är normalt att blodtrycket att variera ibland, och den ökade blodvolymen av graviditeten kan säkert ta ut sin rätt på moderns kropp. Förutom att använda en vanlig blodtrycksmanschett för att kontrollera högt blodtryck, läkare leta efter fotled och hand svullnad, yrsel, huvudvärk, synstörningar, snabb viktuppgång, och spilla av protein i urinen vid varje besök. Om du upplever dessa symtom, tala med din läkare.

Farorna med högt blodtryck Graviditet

Högt blodtryck under graviditet äventyrar fostret och modern. För mödrar, kan högt blodtryck leda till skador på lever, njure, hjärta och även plötslig, permanent blindhet. För fostret, kan det leda till döden, dödfödsel och hjärnskador. Högt blodtryck måste övervakas och behandlas genom medicinering, kostförändringar eller tidig borttagning av fostret, antingen genom induktion eller kirurgi.

Shallow implantationer

När det befruktade ägget implantat i livmoderslemhinnan, det liknar plantera ett frö grunt i marken. Om en frö skulle växa rötter, utvecklar livmodern ett nätverk av vener som föder näringsämnen i moderkakan, att ges till barnet via navelsträngen. När ägget är planterat för grunt i livmoderväggen, nätverket av vener funktionsfel, som kan orsaka högt blodtryck för mamman. Grunda implantation, som i allmänhet diagnostiseras ungefär halvvägs genom graviditeten, kan även leda till missfall. Kvinnor upplever grunt implantationer vind i allmänhet upp i sängen och leverera tidigt födda barn.

Näringsämnen

Många kvinnor med preeklampsi och havandeskapsförgiftning rapport med dieter som är höga i bearbetade livsmedel och därför låg i själva näring. Prenatala vitaminer ger inte varje näringsämne kvinnor behöver, och vissa livsmedel, som läsk, faktiskt ta bort näringsämnen från blodet. Även socker-fria och koffein-fria drycker är packade med natrium och kalorier som är svåra att smälta utan energi från en annan källa. Bryggaren kost under graviditeten rekommenderas av förlossningen instruktörer och barnmorskor för friska kvinnor. Det är en hälsosam diet av verkliga, naturliga livsmedel inklusive kött, ost, ägg, frukt, grönsaker och fullkornsprodukter, som alla är höga i protein och fiber.

Hypertoni och graviditet

Om du har högt blodtryck innan han blev gravid, kan det förvärras under graviditeten i sig. De flesta läkemedel som sänker blodtrycket är kontraindicerat under graviditet. Arbeta med din läkare för att antingen hitta ett sätt att avvänja dig från medicinering eller att hitta en dos som är mindre benägna att ha en negativ inverkan på graviditeten och ändå uppfyller dina medicinska behov. Det är bäst att diskutera dessa faktorer innan du blir gravid. Kontakta en barnmorska för före graviditeten vägledning och rådgivning. Om du redan är gravid, vara säker på att din vårdgivare känner till din hypertoni och påminns vid varje besök.

Previous:nothing Next:orsakerna till den låga progesteron

Relaterade artiklar


 • hur bank navelsträngsblod
 • Vilka är de behandlingar för fostrets Alcohol Spectrum?
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • panikattack symptom hos ett barn
 • hur man administrerar FluMist
 • definition av förskott direktiv
 • om bakterier som kan orsaka onormala cellprov
 • modern använt metadon och effekterna på det nyfödda barnet
 • Fakta om graviditet och högt blodtryck
 • hur man kan stödja någon anta en HIV + barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com